Kwartfinales FIFA Wereldbeker 2014: Brazilië - Colombia

Op 4 juli, Braziliaanse tijd, betrad de thuisploeg het veld in Fortaleza om te strijden voor het speelrecht in de halve finales van het WK. De rivalen van de Brazilianen waren het nationale team van Colombia.

Het spel begon met zeer hoge snelheden. De strijd op elk deel van het veld was het resultaat van talrijke overtredingen van de regels, maar dit had geen invloed op het algehele tempo van het spel. Vanaf de eerste minuten belegerden de Brazilianen serieus het doel van de tegenstander. Colombia vocht terug en de Brazilianen werden door talrijke fans naar voren gedreven. Al in de 7e minuut zag het publiek het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een hoekschop was aanvoerder Silva van Pentacampion als eerste aan de bal. Het Braziliaanse dijbeen stuurde de bal in het doel van Colombia.

Na een gemist doelpunt voerden de Colombianen een scherpe aanval uit, maar de treffer van Cuadrado ontbrak aan nauwkeurigheid.

De helft van de eerste helft was in handen van de gastheren van het kampioenschap. De Hulk had verschillende punten. De Braziliaan uit de meest voordelige situaties klopte Ospina op doel, maar de Colombiaanse doelman bleef de bal in het doel blokkeren. De tweede helft van de eerste helft was qua spel meer gelijk. Er waren niet zoveel gevaarlijke momenten - dit kwam doordat de teams te snel probeerden te spelen. Daardoor ontbrak het in de slotfase een beetje om een scoringskans te creëren.

De tweede helft van de vergadering verliep met dezelfde snelheden. De Colombianen begonnen meer balbezit te krijgen, probeerden de bal snel naar de frontlinie te brengen, maar dit lukte niet - de Braziliaanse verdediging zag er erg gedisciplineerd uit bij het verdedigen van het eigen doel.

In de 69e minuut leidde David Luiz heel Brazilië tot juichen. Na een treffer van de staf, vanaf zo'n 30 meter, scoort de Braziliaanse verdediger een prachtig doelpunt tegen Colombia. Twee standaarden bezorgden de Brazilianen een voorsprong van twee doelpunten: 2-0.

De Colombianen schaamden zich daar niet voor. Ze bleven hun fortuin zoeken aan de poorten van anderen. Het resultaat was de benoeming van een strafschop tegen Brazilië in de 80e minuut. Haames Rodriguez vanaf het punt otvital een bal. Het was het zesde doelpunt van de Colombiaan in het toernooi.

De 2-1 maakte de Brazilianen nerveus. Vijfvoudig wereldkampioenen gingen diep in de verdediging en de Colombianen probeerden de tegenstander onder druk te zetten. Er bleef echter weinig tijd over. Brazilië weerstond de aanval van Colombia en ging door naar de halve finales. Het is vermeldenswaard dat de Brazilianen zeer zelden in zulke beslissende fasen zo naar hun doel werden gedrukt. Het lijkt erop dat als Colombia meer tijd had, de stand gelijk zou worden. Maar voetbal tolereert de aanvoegende wijs niet.

Brazilië speelt op 9 juli de halve finale tegen Duitsland en de spelers van het Colombiaanse nationale elftal mogen als helden huiswaarts keren. Het is de moeite waard om toe te geven. dat de Colombianen een van de meest interessante teams in het wereldkampioenschap waren. De voetballoting bracht hen samen met de gastheren van het kampioenschap, die de degradatie in de kwartfinale bepaalden.