1/8 Finale Van De FIFA Wereldbeker 2014: Argentinië - Zwitserland

Op 1 juli vond in de Braziliaanse stad Sao Paulo de voorlaatste wedstrijd van de 1/8 finale van het wereldkampioenschap voetbal plaats. Toeschouwers konden kijken naar de ontmoeting tussen de nationale teams van Argentinië en Zwitserland.

1/8 finale van de FIFA Wereldbeker 2014: Argentinië - Zwitserland

Het grootste deel van de wedstrijd was een gevecht in alle delen van het veld. Tegelijkertijd was de wedstrijd in de eerste helft een saai gezicht. De spelers rolden de bal meestal in het midden van het veld. De Argentijnse ploeg had een kleine voorsprong, maar dit leidde niet tot gevaarlijke momenten. De Zwitsers probeerden in de tegenaanval te gaan, maar ook dat zag er niet gevaarlijk uit. Slechts één moment uit de eerste helft kan worden teruggeroepen - een van de Zwitserse spelers schoot vanuit een dodelijke positie, maar de Argentijnse doelman Romero redde het team.

De eerste helft eindigde in een saai doelpuntloos gelijkspel.

In de tweede helft van de ontmoeting voegden de Argentijnen daar nog aan toe. We kunnen nu al spreken van een aanzienlijk overwicht van de Zuid-Amerikanen. Argentijnse spelers hebben meer dan 20 schoten uitgedeeld op het doel van de tegenstander. Soms redde de doelman de Europeanen. De Zwitsers bleven in de tegenaanval spelen, maar de fans van de Europeanen zagen geen superrolmomenten.

De reguliere speeltijd van de wedstrijd eindigde in een gelijkspel 0 - 0. Het was de saaiste 90 minuten in de play-offs.

In de extra tijd drukten de Zuid-Amerikanen opnieuw, en het Europese team hield vol. De belangrijkste actie van de Argentijnen kan worden beschouwd als alleen de druk op de Zwitserse poort, maar het leverde geen resultaten op.

De wedstrijd werd in de extra tijd teruggebracht tot een doelpuntloos gelijkspel, maar in de 118e minuut scoorden de Argentijnen een doelpunt. Angel Di Maria stuurde de bal na een pass van Messi het doel in. De vreugde van de Argentijnen was alsof het team op zijn minst de halve finale had bereikt. Dit suggereert dat het team van Messi erg moeilijk is om elke wedstrijd te winnen.

De Zwitser leek niet de kracht te hebben om terug te verdienen. In de laatste minuten van de vergadering werd Argentinië echter met enkele centimeters gered. Nadat een paard het strafschopgebied binnendrong, stompt Dzhemiley zijn hoofd dood op Romero's doel. De bal raakte de paal. De Europeanen misten nogal wat voor een doelpunt. De laatste aanval in de wedstrijd voor de Europeanen was een gevaarlijke vrije trap in de buurt van het Argentijnse doel, maar ze wisten het moment niet te realiseren.

Argentinië worstelt om door te gaan naar de kwartfinales na een minimale overwinning van 1-0 en wacht op een tegenstander van het Belgisch-VS-paar. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat het Argentijnse team niet het beste spel van het toernooi laat zien. De aanvoerder van de Zuid-Amerikaanse Messi liet zich wederom niet zien in de beslissende wedstrijd en speelde op sommige momenten gewoonweg slecht en de titel van een van de beste spelers ter wereld onwaardig.