Halve Finale FIFA Wereldbeker 2014: Brazilië - Duitsland

Op 8 juli vond in de Braziliaanse stad Belo Horizonte de eerste halve finale wedstrijd tussen de teams van Brazilië en Duitsland plaats. De hele voetbalwereld heeft uitgekeken naar deze confrontatie in de hoop dat de spelers uitstekend voetbal zullen laten zien. Het eindresultaat overtrof zelfs de stoutste verwachtingen.

Halve finale FIFA Wereldbeker 2014: Brazilië - Duitsland

De wedstrijd begon in een hoog tempo. De Brazilianen pakten vanaf de eerste minuten de bal en probeerden het doel van de tegenstander te bedreigen. Na de tiende minuut van de ontmoeting op het veld van het Mineirao-stadion begonnen zich echter gebeurtenissen voor te doen waarvan de fans van het Braziliaanse nationale team zelfs in de ergste dromen niet konden dromen.

In de 11e minuut van de wedstrijd, na een hoekschop, opent Thomas Muller met volle medeweten van de verdedigers van het Zuid-Amerikaanse nationale team de score in de wedstrijd. Duitsland leidde met 1-0. Dit doelpunt schokte het hele stadion.

In de 23e minuut vestigt Miroslav Klose het record voor doelpunten van één speler in het kader van toernooien op de wereldkampioenschappen. Klose scoort zijn 16e doelpunt op de wereldkampioenschappen van de planeet en gaat daarmee voorbij aan de Braziliaan Ronaldo. Duitsland leidde met 2 - 0. Zoals later bleek, was dit slechts het begin van een nachtmerrie voor Brazilië.

De Duitsers bleven agressief aanvallen en de pentacampions leken onderdrukt. Het resultaat was de Kroosbal al in de 24e minuut. 3 - 0 - het was al een nederlaag in de 24e minuut van de wedstrijd. Weinigen hadden zich zo'n ontwikkeling van de gebeurtenissen kunnen voorstellen. Duitsland verpletterde alle Braziliaanse verdedigingen.

In de 26e minuut maakt Kroos een tweehonkslag. 4 - 0 in het voordeel van Duitsland. De Duitsers zijn al begonnen met het bespotten van de gastheren van het kampioenschap en verscheuren met hun passes de hele verdediging van Brazilië binnen het strafschopgebied. Maar dit waren niet alle goals van de Duitse auto in de eerste helft.

In de 29e minuut stuurt Khedira het vijfde doelpunt in het doel van het gastteam van het WK. Na een half uur spelen was de stand 5-0 in het voordeel van Duitsland.

De Brazilianen hebben nog nooit van zo'n schok kunnen bekomen. De eerste helft eindigde in een complete mislukking van de Scollari-aanvallen.

In de tweede helft kwamen de Brazilianen eruit alsof ze een ander team waren. Vanaf de eerste minuten van de tweede helft kwamen de Zuid-Amerikanen tot de aanval. Er waren verschillende gevaarlijke momenten bij de Neuer's gate. Oscar en Paulinho zouden scoren, maar de Duitse doelman redde zijn ploeg.

Na de aanval van de Brazilianen in de eerste minuten van de tweede helft kwam het spel wat tot rust. De Duitsers lieten de Braziliaanse spelers niet langer scoringskansen creëren. De Europeanen koelden het enthousiasme van de Zuid-Amerikanen af met het zesde doelpunt dat ze scoorden. Invaller Schürrle maakt in de 69e minuut een einde aan de meest elegante combinatie van de Duitsers. 6 - 0 voor Duitsland.

Tien minuten later (bij de 79e minuut) maakt Schürrle een tweehonkslag. Na een prachtige pass van bovenaf raakte de Duitser eerst de bal en met de tweede krachtige klap uit het Braziliaanse strafschopgebied stuurde hij de bal de bijna negen in. Het sportprojectiel raakte de lat en passeerde voor de zevende keer de doellijn van Cesar.

De enorme mislukkingen in de Braziliaanse verdediging deden zich voor omdat alle Zuid-Amerikaanse spelers erop gebrand waren om minstens één keer te scoren. Het is de moeite waard om te zeggen dat ze aan het einde van de wedstrijd slaagden. In het begin, in de 89e minuut, leidde een nieuwe mislukking in de verdediging van Brazilië er echter toe dat Ozil één-op-één ging spelen met doelman Cesar. De klap van de Duitser kwam echter dicht bij de paal. De Brazilianen scoorden in de volgende aanval. Oscar rekende in het strafschopgebied af met de Duitse verdediger en de keeper. Het gebeurde in de 90e minuut van de vergadering.

De eindscore van 7-1 in het voordeel van Duitsland stuurt de Europeanen naar de WK-finale en de Brazilianen zullen zich nu moeten tevreden stellen met een partij om de derde plaats.

Het Duitse team speelde fantastisch voetbal. Overmatig academisme in eerdere wedstrijden veranderde in een monsterlijke vernietigende aanvalskracht in de halve finale. Dit spel zal voor altijd de geschiedenis van de wereldkampioenschappen ingaan als een educatief hulpmiddel voor uitstekend voetbal. En de prestaties van de Braziliaanse spelers in de halve finale van het WK 2014 kunnen gezien worden als een duidelijk voorbeeld van hoe je niet kunt voetballen.