Rusland - Zuid-Korea: Wat Het Publiek Zag In Cuiaba

Voor veel Russische voetbalfans begon het WK pas echt op 17 juni, toen het Russische nationale team het veld betrad in de Braziliaanse stad Cuiaba om hun eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea te spelen. Het was de laatste wedstrijd van de eerste ronde in N.

Rossia - Korea_

Voor Russische voetbalfans bleek de wedstrijd erg nerveus en gespannen te zijn, en neutrale fans verveelden zich eerlijk gezegd op de tribunes. De wedstrijd begon heel traag. Misschien verhinderde de hitte die op het veld heerste dat de spelers hun volledige aanvalspotentieel niet konden laten zien. Je kunt echter niet alles de schuld geven van het weer.

Na de eerste wedstrijden in alle poules van het WK kan geconcludeerd worden dat de teams verdeeld zijn in zeer bekwaam, bekwaam en zwak. Het is moeilijk voor een neutrale kijker om te zeggen welke groep Rusland en Zuid-Korea moet classificeren. Vermeldenswaard is echter dat de toeschouwers op de tribunes en bij de televisies meer verwachtten. De wedstrijd was geen echt voetbalfeest en feest. Er werd streng op het veld gewerkt, de spelers gaven al hun kracht, maar beide teams slaagden er in de eerste helft niet in om te creëren. Zeldzame langeafstandsschoten, kruisingen van de set brachten niet het gewenste resultaat voor de een of de ander. Daardoor stonden er bij rust al treurige nullen op het scorebord.

Na de rust ging het tempo niet omhoog. De eerste gevaarlijke klap op het doel kwam van de Russen. De Zuid-Koreaanse doelman pareerde de bal nadat hij van buiten het strafschopgebied was getrapt. De Koreanen reageerden in natura. Igor Akinfeev had moeite om de ballen te raken na krachtige langeafstandsaanvallen. Het lijkt erop dat niets de problemen van het Russische nationale team voorafschaduwde, maar in de 68e minuut levert Lee Kyung Ho opnieuw een langeafstandsaanval en de keeper van het Russische nationale team maakt een monsterlijke fout. De bal glijdt uit de handen van Akinfeev en gaat verraderlijk over de doellijn. Koreanen namen 1-0.

Het Russische nationale team werd actiever na het tegendoelpunt. De Russen begonnen met groot verlangen aan te vallen. Mogelijk speelden wissels na 60 minuten een belangrijke rol in de wedstrijd. Dzagoev en Kerzhakov verschenen op het veld. Zij waren het die de leiding moesten nemen in de aanvallende impulsen van het Russische team. Gelukkig werkten de vervangers.

Na 74 minuten vergelijkt Kerzhakov de score na het raken van Dzagoev en de drukte bij de keeper. 1 - 1 - Russische fans voelen zich beter. Pas daarna zag het publiek de echte wens van de Russen om vooruit te gaan. Ze slaagden er echter niet in om nog een doelpunt te scoren. Toegegeven moet worden dat de aanvallen van de Russen intelligentie, creativiteit en vaardigheid ontbeerden.

De eindstand van de ontmoeting - 1-1. Deze loting werd de derde in het toernooi. Rusland en Zuid-Korea behalen elk één punt en staan gelijk voor de 2e en 3e plaats in Groep H, wat de leiding van het Belgische nationale team oplevert.