Europa League 2015-2016: Terugblik Op De Wedstrijd Fenerbahce - Lokomotiv

De wedstrijden van de UEFA Europa League 1/16 gingen op 16 februari van start. Voor Russische voetbalfans was de eerste confrontatie in de play-offs bijzonder interessant. Hoofdstad "Lokomotiv" ging naar Istanbul om "Fenerbahce" te confronteren.

Europa League 2015-2016: terugblik op de wedstrijd Fenerbahce - Lokomotiv

Tegen de verwachting van sommige voetbalkenners in, begon de wedstrijd tussen Fenerbahce en Lokomotiv in een rustig tempo. De Turkse voetballers oefenden geen druk uit over het veld, zoals gewoonlijk het geval is bij de gastheren. Het eerste kwartier van de ontmoeting werd onthouden voor slechts één kans om te scoren. Aanvaller "Fenerbahce" Robin Van Persie kon met een scharnierende flankvoeding de bal niet in het doel brengen. Daarna bleven de Turken flankfeeds gebruiken, waarvan er één nog werd bekroond met een doelpunt.

In de 18e minuut van de wedstrijd reageerde Fenerbahçe-middenvelder Souza op het baldakijn in het keepersgebied. De speler van de club uit Istanbul stuurde de bal met zijn hoofd naar het doel van "Loko". Guilherme had geen kans om de klap te pareren, maar de Lokomotiv-doelman speelde op het moment van de service zelf niet bij de uitgang, wat de opening van de score in de wedstrijd vooraf bepaalde.

Nadat het doelpunt was gescoord, kwam het spel tot rust. Lokomotiv-voetballers konden voor rust niet significant bijdragen aan de aanval, wat erop wees dat de club zwak klaar was om het seizoen te hervatten. Turkse voetballers creëerden ook geen scoringssituaties aan de poorten van Moskovieten, hoewel ze een duidelijk territoriaal voordeel hadden.

In de tweede helft was er geen kwalitatieve verbetering in het spel van Lokomotiv en bleven de spelers van Fenerbahce benadrukken dat ze het doel van de tegenstander bedreigden met paardenvoer in het strafschopgebied. Territoriaal hebben de Turkse spelers de rivaal overtroffen. In alle lijnen leek "Fenerbahce" sterker dan de Russische spelers.

Een logisch gevolg van de tweede helft was het tweede doelpunt tegen Guilherme, gescoord door diezelfde Souza. De Braziliaan maakte een tweehonkslag met opnieuw een klap uit de doelmangrenzen na een scharnierende pass. Het scorebord lichtte teleurstellende 2: 0 op, niet in het voordeel van de gastheren. Souza scoorde het tweede doelpunt in de 72e minuut.

Na een gemiste bal zag Loko er in de aanval karig en dof uit. De thuisploeg had kunnen scoren. Het was vooral alarmerend al in gecompenseerde tijd. Echter, doelman Guilherme en de lat speelden voor de gasten.

De eindscore van de wedstrijd 2: 0 in het voordeel van "Fenerbahce" weerspiegelde het echte voordeel van de gastheren. Nu zullen de aanklachten van Igor Cherevchenko over een week een terugwedstrijd hebben in Moskou.