Hoe Ghana Speelde Op Het WK Van

Op het WK 2010 in Zuid-Afrika behaalde het nationale team van Ghana een uitstekend resultaat. Afrikaanse voetballers wisten de kwartfinales van het toernooi te halen, waar ze alleen verloren in de strafschoppenserie van Uruguay. In 2014 verwachtten Ghanese fans een vergelijkbaar positief resultaat.

Hoe Ghana speelde op het WK van 2014

De spelers van het Ghanese elftal kregen op het WK in Brazilië een lastige poule. Ze speelden in het G-kwartet, dat door sommige voetbalexperts werd gelijkgesteld met death groups. De rivalen van Afrikaanse voetballers waren teams uit Duitsland, de VS en Portugal.

Het nationale team van Ghana speelde de eerste wedstrijd van het toernooi tegen de USA. Afrikaanse voetballers slikten een doelpunt in de eerste minuut van de ontmoeting. Pas in de tweede helft wonnen de spelers van Ghana terug. De wedstrijd eindigde echter niet in een gelijkspel. In de laatste minuten van de wedstrijd, na een hoekschop, scoorden de Amerikaanse voetballers het tweede doelpunt. De eindstand van de startbijeenkomst viel Ghana tegen (1 - 2).

In de tweede wedstrijd van het toernooi lieten de Ghanese voetballers zeer goed en kwalitatief hoogstaand voetbal zien, al werden ze tegengewerkt door het Duitse nationale team. De wedstrijd eindigde in een gevechtsgelijkspel 2 - 2. Bovendien verloren de Ghanese voetballers eerst en wonnen. Het was echter niet mogelijk om het voordeel van de ganzen te behouden - de Duitsers maakten de score gelijk.

Na twee wedstrijden in het toernooi had het Ghanese nationale team slechts minimale kansen om de play-offfase te bereiken. De Afrikanen moesten het Portugese nationale team op grote schaal verslaan. Het Ghanese nationale team behaalde echter niet het gewenste resultaat. Afrikaanse voetballers verloren de wedstrijd met een score van 1 - 2, wat het vertrek van de Ghanezen uit het toernooi na afloop van de groepsfase bepaalde.

De prestatie van het Ghanese nationale team wordt als buitengewoon betreurenswaardig beoordeeld. Afrikaanse voetballers hadden een minimaal doel om zich van de groep naar de play-offfase te kwalificeren, maar het werd niet bereikt.