Hoe België Speelde Op Het WK 2014

Het nationale team van België bracht spelers van zeer hoge kwaliteit naar het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De Belgen groeien op als een getalenteerde generatie voetballers, van wie velen al leidende posities bekleden bij de topclubs in Europa. Niet voor niets werden de Belgen de verborgen favorieten van het toernooi genoemd.

Hoe België speelde op het WK 2014 2014

Het Belgische nationale team zat in groep H op het WK 2014 in Brazilië. De rivalen van de Europeanen waren Russen, Algerijnen en Zuid-Koreanen.

Het Belgische team speelde de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Algerije. Pas in de tweede helft wisten de Europeanen de uitkomst van de ontmoeting om te draaien, nadat ze een eigenzinnige overwinning hadden behaald met een score van 2 - 1.

In de tweede wedstrijd van de groepsfase brachten de Belgen in de laatste minuten de fans van het Russische nationale team van streek. België versloeg Rusland met een minimumscore van 1 - 0. Dit gaf de aanklachten van Wilmots een goede kans om vanaf de eerste plaats de play-offs van Groep H te bereiken.

In de laatste wedstrijd van de groepsfase versloegen de Belgen Zuid-Korea met 1-0. Zo wonnen de Belgische spelers drie overwinningen bij de start van het wereldkampioenschap en gingen van de eerste plaats in groep H door naar de 1/8 finale van de toernooi.

De eerste tegenstanders in de uitschakelingswedstrijd voor de Belgen waren de spelers van het Amerikaanse nationale team. In de wedstrijd België - USA zag het publiek geen doelpunten in de reguliere speeltijd. Pas in dertig minuten extra wisten de Belgen een 2-1 overwinning te behalen.

In de kwartfinale stonden de Belgische spelers tegenover de Argentijnen (toekomstige kampioensfinalisten). De Europeanen slikten een vroeg doelpunt dat beslissend was in de wedstrijd. België verloor met 0-1 en viel in de kwartfinale uit het toernooi.

De Belgen in de top acht van het WK halen, mag voor de Belgische voetbalbond als een perfect acceptabel resultaat worden beschouwd. Een getalenteerde generatie Belgen heeft naam gemaakt op de voetbalvelden in Brazilië.