Hoe Uruguay Speelde Op Het WK Van 2014

Bij de start van het wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië waren de Uruguayanen de regerend kampioen van Zuid-Amerika. Het team had een kwalitatief hoogstaande spelersselectie, dus er werd veel verwacht van dit Latijns-Amerikaanse team in het toernooi.

Hoe Uruguay speelde op het WK van 2014

Het Uruguayaanse elftal zat op het WK in Brazilië in de dodengroep. De rivalen van de Zuid-Amerikanen waren twee sterke Europese teams - Italië en Engeland en het nationale team van Costa Rica.

De Uruguayanen speelden hun eerste wedstrijd met Costa Ricanen. Dit spel werd een van de luidste sensaties op het toernooi. Costa Rica won met 3-1. Toen had echter niemand kunnen vermoeden dat de vertegenwoordigers van Midden-Amerika de kwartfinales van het toernooi zouden bereiken.

In de tweede wedstrijd van de groepsfase pakte Uruguay, door de inspanningen van Suarez, de overwinning van de Britten met een score van 2 - 1. Om de strijd in de play-offfase voort te zetten, moesten de Uruguayanen het Italiaanse nationale team verslaan in de laatste groepsbijeenkomst. Dit resultaat is behaald. Het team van Cavani en Suarez won met een minimumscore van 1 - 0. Hierdoor konden de Uruguayaanse voetballers de tweede plaats in Groep D behalen.

In de play-offs van het WK moest het Uruguayaanse team spelen met een ijzersterk Colombiaans nationaal team. De wedstrijd voor de Uruguayanen eindigde jammerlijk. Ze verloren van de Colombianen in alle onderdelen van het spel. De laatste cijfers op het scorebord zijn 0 - 2.

Het vertrek van Uruguay uit de dodengroep naar de play-offfase wordt gezien als een positief resultaat, maar er werd meer verwacht van de Uruguayanen in de beslissende wedstrijden voor het WK. Daarom kan degradatie naar de 1/8 finale niet worden beschouwd als een succesvolle prestatie van het team op het Wereldkampioenschap voetbal 2014.