Alexander Tretyakov Nam Olympisch Goud In Skelet

Alexander Tretyakov werd de beste skeletonatleet, waardoor hij het Russische team naar de derde plaats bracht in de teamcompetitie.

Alexander Tretyakov is de beste in skelet

Zaterdag (15 februari 2014) was een grote dag voor Russische fans. Op deze dag wist het Russische nationale team aan het einde van de dag direct op te klimmen naar de derde plaats na een zevende plaats in het medailleklassement. Dit evenement werd grotendeels geholpen door de gouden medaille die 's avonds laat in het skelet van de mannen werd ontvangen. Op de Sanki-slee- en bobsleebaan vochten drie Russische atleten tegelijk om de Olympische medailles: Alexander Tretyakov, Sergei Chudinov en Nikita Tregubov.

De belangrijkste strijd om de eerste plaats ontvouwde zich tussen de Letse en de Rus. Al aan het einde van de eerste dag van de competitie won de vertegenwoordiger van Rusland bijna een seconde, waarmee hij een baanrecord vestigde. De mislukking gebeurde pas tijdens de derde race, toen Tretyakov een klein foutje maakte en de Letse atleet Martins Dukurs voor liet gaan. Maar volgens de resultaten van vier races toonde Alexander Tretyakov de beste tijd - 3 minuten 44, 29 seconden, waarmee hij zichzelf een gouden podium op de Olympische Spelen bezorgde.

Het is vermeldenswaard dat Alexander Tretyakov al met succes heeft gespeeld voor het Russische nationale team in Vancouver, waar hij met succes een bronzen medaillewinnaar werd. Na de Olympische overwinning werd hij de eerste skeletonatleet die ook wereldkampioen is. De andere twee Russische atleten kwamen de top zes binnen en namen de vijfde en zesde plaats in, waarmee ze het resultaat van het damesskeletteam herhaalden.