America's Cup 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Argentinië - Panama

In de wedstrijd van de eerste ronde van de groepsfase van Kwartet D versloeg het nationale team van Argentinië niet zonder moeite de Chilenen. De tweede rivaal van blauw en wit in het toernooi was het minder ambitieuze team - het Panama-team.

America's Cup 2016: terugblik op de wedstrijd Argentinië - Panama

Het Argentijnse nationale team wordt in het voetbal beschouwd als de belangrijkste favoriet van de verjaardag van de America's Cup. Wat dat betreft zou de wedstrijd met het nationale team van Panama niet heel moeilijk moeten zijn voor de Argentijnen. Er was geen sensatie op het veld. Het nationale team van Argentinië had een totale voorsprong en behaalde een grote en zelfverzekerde overwinning.

In de startende opstelling van de Argentijnen was er wederom geen aanvoerder. Lionel Messi is na een blessure nog niet klaar om voor de nationale ploeg te spelen. Maar ook zonder Messi maakten de Argentijnen een vroeg doelpunt. In de 7e minuut hing Angel Di Maria uit de vrije trap goed in de buurt van het keepersplein, waar Nicolas Otamendi de bal met zijn hoofd in het net schoot. Argentinië nam de leiding met 1:0.

55 duizend toeschouwers wachtten ruim een uur op het tweede doelpunt van de Argentijnen, al kon Gonzalo Higuaín zelfs in de eerste helft het voordeel van de favorieten vergroten. In de 61e minuut vond de langverwachte intrede van Lionel Messi in het veld plaats en zeven minuten later scoorde de Argentijnse aanvoerder zijn eerste doelpunt in het toernooi met een accuraat schot van buiten het strafschopgebied.

Lionel scoorde nog twee keer. Eerst raakte de kopman van de Argentijnen in de 78e minuut de top negen uit een vrije trap en scoorde vervolgens drie minuten voor het einde van de ontmoeting een hattrick.

De eindstand op het scorebord werd bepaald door een andere sterspits van het Argentijnse nationale team Sergio Aguero. De spits schoot de bal in de 90e minuut met het hoofd in het doel na een korting van Marcos Rojo.

De eindscore van de wedstrijd 5: 0 in het voordeel van het Argentijnse nationale team garandeerde de winnaars toegang tot de play-offfase. De Argentijnen hebben na twee wedstrijden in het toernooi twee overwinningen. Panama heeft nog maar drie punten over.