America's Cup 2016: Terugblik Op De Wedstrijd Argentinië - Chili

In de eerste ronde van de groepsfase van Quartet D op de America's Cup 2016 kwamen de finalisten van het toernooi bij elkaar. De wedstrijd Argentinië - Chili was misschien wel de meest verwachte wedstrijd in de groepsfase van het kampioenschap.

America's Cup 2016: terugblik op de wedstrijd Argentinië - Chili

Het Argentijnse nationale elftal was voor aanvang van de ontmoeting verzwakt door de afwezigheid van hun aanvoerder en kopman Lionel Messi. Een andere steraanvaller van de blauwwitte Sergio Agüero kwam ook niet uit aan de basis. De afwezigheid van aanvallers werd echter geen groot probleem voor de tweevoudige wereldkampioenschappen.

Al in de tweede minuut kon Niko Gaitan na een klap op zijn hoofd de poort van de Chilenen raken. Claudio Bravo werd gered door de bovenste doelpaal. Na deze aflevering waren er tot de 30e minuut geen scoringskansen in het spel, al probeerden de teams snel het midden van het veld te passeren en elkaars doel aan te vallen. Na een half uur miste de Chileense spits Alexis Sanchez zijn scoringskans. Zijn schot vanuit het strafschopgebied werd weerspiegeld door Sergio Romero. In de 34e minuut stuurde diezelfde Sanchez de bal uit de vrije trap de bovenhoek in, maar de Argentijnse doelman kon de klap opnieuw opvangen.

Het einde van de eerste helft bleef bij de Argentijnen, maar de score op het scorebord veranderde niet - de aanvallen van het trio Di Maria, Higuain, Gaitan waren te chaotisch en onvoltooid.

De Chilenen begonnen actief aan de tweede helft van de meeting, geholpen door een aantal gevaarlijke spelhervattingen. De score werd echter in de 51e minuut geopend door Angel Di Maria. Na een fout van de Chileense middenvelder Aranges in het midden van het veld onderschepte Banega de bal en gaf een goede pass aan de PSG-speler. Di Maria raakte de nabije hoek van het doel van Bravo.

In de 59e minuut verdubbelde Banega zelf de Argentijnse voorsprong. Claudio Bravo miste opnieuw een schot in de nabije hoek, maar de vliegroute van de bal in deze aflevering werd beïnvloed door de rebound van de doornen van de kolven van Mauricio Isla.

Ook Gonzalo Higuaín had een geweldig moment. In de 67e minuut kon de Napoli-aanvaller van dichtbij de bal niet nauwkeurig naar de verre hoek sturen - de keeper hielp mee.

Helemaal aan het einde van de blessuretijd konden de Chilenen nog één doelpunt maken. Fuenzalida schoot enkele seconden voor het einde van de ontmoeting de bal met zijn hoofd het doel in.

De eindscore van de wedstrijd 2: 1 in het voordeel van het Argentijnse nationale team laat meer voorkeurskansen voor de winnaars om vanaf de eerste plaats van Groep D naar het podium van de kwartfinales te gaan.