Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd USA - Colombia

In de nacht van 4 juni 2016 ging in de VS het Copa America-jubileumtoernooi van start, opgedragen aan het eeuwfeest van de voetbalfederaties van Zuid-Amerika en het eeuwfeest van het toernooi onder de Latijns-Amerikaanse nationale teams. De prestigieuze competitie wordt bijgewoond door nationale Zuid-Amerikaanse teams, evenals teams uit Midden- en Noord-Amerika. De openingswedstrijd vond plaats in San Francisco. De teams van de VS en Colombia namen het tegen elkaar op.

Copa America 2016: terugblik op de wedstrijd USA - Colombia

De openingswedstrijd van de Copa America 2016 begon in een intens tempo. De teams probeerden vanaf de eerste minuten actief scoringskansen voor zichzelf te creëren, maar in de eerste vijf minuten waren er geen gevaarlijke situaties, noch aan de poort van de Amerikanen, noch in het strafschopgebied van het Colombiaanse nationale team. De wedstrijd werd opgeblazen door een doelpunt in de 8e minuut. De Colombiaanse nationale ploeg won het recht voor een corner vanaf de rechterflank. De briljante service van Edwin Cardona in het strafschopgebied heeft zijn geadresseerde gevonden. AC Milan en Colombia-verdediger Cristian Zapata stuurden de bal met één trap het doel in. Colombia kwam met 1-0 op voorsprong.

Na het gemiste doelpunt probeerden de Amerikanen het geluk aan de poorten van anderen te zoeken, maar de aanvallen van het Amerikaanse nationale team misten duidelijk de scherpte van de aanvallen. Over de hele eerste helft is alleen een trap van Clint Dempsey van buiten het strafschopgebied op 36 minuten te onderscheiden. De bal vloog in de buurt van de doelpaal van de Colombiaanse nationale ploeg.

Aan het einde van de rust wisten de Colombianen zich weer te onderscheiden. Eerst schoten de Zuid-Amerikaanse voetballers de aanvallende impuls van het Amerikaanse team neer en daarna kregen ze een penalty. In de 41e minuut miste de Colombiaanse aanvoerder James Rodriguez niet. Bij de rust gingen de teams met een voorsprong van twee doelpunten op het Colombiaanse elftal uit.

Het Amerikaanse nationale team kon niet actief aan de tweede helft beginnen. Het eerste kwartier hadden de Colombianen vol vertrouwen het initiatief in handen. Pas in de 59e minuut kregen de Amerikanen het recht op de eerste bocht, waarna gevaar ontstond voor de poorten van Ospina. Clint Dempsey stootte zijn hoofd, maar de doelman wist samen met een Colombiaanse verdediger de bal bij de lijn tegen te houden. In de 64e minuut schoot diezelfde Dempsey gevaarlijk uit een vrije trap, maar het eerste nummer van de Colombianen wendde de klap af.

In het laatste kwartier werden de ontmoetingen niet bekroond met doelpunten. De spelers van het Colombiaanse elftal hadden de meeste kans om te scoren. In de 77e minuut ging Carlos Bacca één-op-één met de Amerikaanse doelman, maar de inzet van de Colombiaan raakte de lat.

De eindscore van de ontmoeting 2: 0 in het voordeel van het Colombiaanse nationale team stelde de Zuid-Amerikanen in staat om de eerste drie punten in het toernooi te scoren en tijdelijk het klassement van Groep A aan te voeren.