Copa America 2016: Terugblik Op De Wedstrijd USA - Paraguay

De gastheren van Copa America 2016 naderden de finale in groep A met drie punten na twee confrontaties. In de laatste ronde moesten de Amerikanen spelen met voetballers uit Paraguay.

Afbeelding
Afbeelding

De Amerikaanse voetballers moesten de finale winnen. Drie punten zouden de Amerikanen toegang tot de play-offfase van het toernooi hebben gegarandeerd, terwijl een gelijkspel alleen theoretische kansen zou laten om de strijd om de America's Cup voort te zetten. De Paraguayanen, die in de eerste ronde slechts een punt verdienden, hadden in de confrontatie tussen Colombia en Costa Rica alleen maar een overwinning en een gunstig resultaat nodig.

De wedstrijd werd niet spectaculair voor de fans. De Paraguayanen hadden tijdens de ontmoeting meer balbezit, vielen vaker op het doel van de tegenstander (het Zuid-Amerikaanse team had een aanzienlijk voordeel in schoten). De Paraguayanen haalden echter niets noemenswaardigs uit het voordeel. Integendeel, in de eerste helft van de eerste helft kregen de Amerikaanse spelers meerdere theoretische kansen op een doelpunt. Nog voor het verstrijken van een half uur van de wedstrijd werden twee gevaarlijke vrije worpen toegekend nabij het strafschopgebied van Paraguay. De stoten van Amerikaanse voetballers ontbraken precisie.

Op de 27e minuut stond de score in de ontmoeting nog open. Gaisy Zardes (VS) maakte een pass naar het Paraguayaanse strafschopgebied, dat alle verdedigingswerken van de Zuid-Amerikaanse verdediging doorsneed. Vanaf de penaltystip was Clint Dempsey trefzeker. Het nationale team van de gastheren van het toernooi nam de leiding 1: 0. Met deze score eindigde de eerste helft.

In het tweede deel van de wedstrijd probeerden de Paraguayanen de achterstand weg te werken. Op de 48e minuut waren de Amerikanen in de minderheid. Deandre Yedlin werd weggestuurd voor de tweede gele kaart. Het voordeel van één speler hielp de Zuid-Amerikanen niet om de stand gelijk te trekken. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd scoorden de Paraguayanen, maar het doelpunt werd afgelast vanwege buitenspelpositie.

Tot het laatste fluitsignaal veranderde de stand niet. De Amerikanen behaalden een moeizame overwinning op de arbeid, waardoor de gastheren met zes punten de eerste plaats in Groep A konden veroveren. Het nationale team van Paraguay verlaat het toernooi.