WK Over Voetbal: Hoe Was De Wedstrijd Zuid-Korea - Algerije

Op 22 juni, in Kwartet N, als onderdeel van de tweede ronde van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, ontmoetten de rivalen van het Russische nationale team in de groep elkaar. De nationale teams van Zuid-Korea en Algerije betraden het veld van het stadion in Porto Alegre.

WK 2014 over voetbal: hoe was de wedstrijd Zuid-Korea - Algerije

Weinig voetbalexperts hadden zo'n ontwikkeling in de wedstrijd kunnen bedenken. Deze game bracht veel positieve emoties bij zowel een neutrale fan als een liefhebber van Russisch voetbal.

In de eerste helft zagen kijkers het geweldige Algerijnse team en het walgelijke Zuid-Koreaanse team. Er was een gevoel dat het Afrikaanse team meerdere malen superieur was aan zijn rivalen in termen van het organisatieniveau van het spel. In de 26e minuut van de ontmoeting brak de Algerijnse Islam Slimani, na een geverifieerde pass vanuit de diepte, door naar het doel van de Koreanen en opende de score in de wedstrijd. Voor Algerije was dit evenement al het tweede in het toernooi, dat op zich al een feestdag is voor Afrikanen. In de eerste wedstrijd met België was het de Algerijnse ploeg die de score opende.

Enkele minuten later, na een hoekschop, verdubbelden de Afrikanen de voorsprong. In de 28e minuut scoorde Rafik Halish. Het Afrikaanse team leidde met 2-0.

Opgemerkt moet worden dat de Koreanen in de eerste helft veel fouten maakten. De Aziaten hielden de bal helemaal niet vast, er waren onnauwkeurige passes op hun helft van het veld. Dit alles leidde al in de eerste 45 minuten tot de derde tegengoal. Abdelmumen Jabu op 38 minuten brengt de Aziaten opnieuw van streek. Tegen het einde van de helft zijn de Koreanen verslagen. Ze zijn depressief en overweldigd. Toeschouwers zien een heel ander Korea, waaraan ze gewend zijn, en het Algerijnse team heeft zich ongewoon sterk getoond.

De eerste helft eindigde met een score van 3-0 in het voordeel van de Afrikanen.

De Koreanen gingen de tweede helft van de meeting in met een heel ander team. Er was een gevoel dat de teams van rol waren veranderd - nu konden de Afrikaanse spelers niet zinvol over het midden van het veld gaan en de Koreanen drukten op het doel van de tegenstander. Het resultaat was een doelpunt van de Koreanen in de 50e minuut. Song Heung Min onderscheidde zich.

Dit succes inspireerde de Aziaten. Ze kregen nog enkele kansen om te scoren, maar wisten een tegenaanval te missen, waarin de Algerijnen zich opnieuw onderscheidden. In 62 minuten stuurt Yasin Brahimi, na een reeks korte, nauwkeurige passes van buiten het strafschopgebied, de bal de poorten van het Zuid-Koreaanse nationale team in, waardoor het gat weer op drie doelpunten komt. 4 - 1 - dergelijke nummers lichten op op het scorebord van het stadion. Maar dit waren niet alle goals in de wedstrijd.

De Koreanen scoorden opnieuw. Na 72 minuten verkleint Gu Ja Chol opnieuw het gat tussen de rivalen. 4 - 2 voor Algerije. In de resterende tijd probeerden de Koreanen meer te scoren, zorgden voor gevaarlijke momenten aan de poorten van de Afrikanen, maar de wedstrijd eindigde met een voorsprong van twee doelpunten op Algerije.

Het eindresultaat van de meeting is 4 - 2 in het voordeel van Algerije. Tegelijkertijd moet worden vermeld dat alle teams uit groep H hun kansen behouden om de strijd in de play-offfase van het toernooi voort te zetten.