WK Over Voetbal: Hoe Was De Wedstrijd Bosnië En Herzegovina - Iran

Voor de laatste wedstrijd verloren de Bosniërs alle kansen om door te vechten in de play-offs van de FIFA World Cup. De Europeanen waren echter van plan om minstens één wedstrijd in het toernooi te winnen. De laatste rivaal voor hen was het Iraanse team, dat vóór de wedstrijd van de derde ronde in Groep F, in geval van overwinning, theoretische kansen had om de strijd voort te zetten in de play-offfase van het wereldkampioenschap voetbal.

WK 2014 over voetbal: hoe was de wedstrijd Bosnië en Herzegovina - Iran

Het Bosnische team leek een sterkere selectie in namen te hebben. In ieder geval veel Bosnische voetballers spelen voor bekende clubs in Europa. Iraniërs zien er tegen hun achtergrond veel bescheidener uit. Misschien heeft dit het territoriale voordeel van Bosnië vooraf bepaald.

De Europeanen begonnen actiever aan de wedstrijd. Edin Dzeko kreeg in de eerste minuten al een kans, maar kon vanuit een uitkijkpunt de poort niet raken. De Bosnische spits scoorde even later een doelpunt. Drieëntwintig minuten later schoot Dzeko van buiten het strafschopgebied recht in de hoek van het doel van de Iraniërs. Europeanen kwamen op voorsprong met 1-0.

De Iraanse ploeg is in de eerste helft te herkennen aan een gevaarlijke klap op de lat van het doel van de Bosniërs. Shojayei, een minuut nadat de Iraniërs de bal misten, stond gevaarlijk op het doel. Het Iraanse nationale elftal kwam net een schotje te kort.

De eerste helft van de ontmoeting eindigde met een minimaal voordeel van de Bosniërs met 1-0.

In de tweede helft vergrootten de Bosniërs de voorsprong. Na de fout van de Iraanse voetballers op hun helft van het veld speelden de Europeanen een combinatie, die eindigde met nog een doelpunt. Pjanich onderscheidde zich in de 59e minuut. Na dit doelpunt was de winnaar van de wedstrijd al makkelijk te voorspellen.

De Iraniërs kwamen echter niet zonder doel van het veld. In de 82e minuut sloot Reza Guchannejhad de pass vanaf de linkerflank van de aanval van Iran. 2-1 stond nog onder leiding van de Bosniërs. Iran had de mogelijkheid om op zijn minst een gelijkspel te pakken, maar dat gebeurde niet.

Alle hoop van de Iraanse voetballers en fans werd de bodem ingeslagen door het doelpunt van Avdiy Vrshaevich, dat direct volgde nadat de Iraniërs scoorden. Een snelle aanval van de Europeanen leidde ertoe dat in de 83e minuut de stand op 3-1 werd gezet in het voordeel van Bosnië.

De Bosniërs wonnen de eerste en laatste WK-overwinning in Brazilië, terwijl de Iraniërs het eerste en enige doelpunt van het toernooi maakten. Nu gaan beide teams naar huis.