WK Over Voetbal: Resultaten Van De Vierde Speeldag

Op 15 juni, op het WK in Brazilië, vonden drie reguliere wedstrijden van de groepsfase plaats. Teams van groepen E en F gingen de strijd aan. In drie wedstrijden werden negen doelpunten gescoord, wat het idee van een heldere start voor het WK bevestigt.

Argentinië_
Argentinië_

De eersten die op de vierde speeldag het voetbalveld betreden waren de nationale teams van Zwitserland en Ecuador. De wedstrijd vond plaats in de hoofdstad van Brazilië in een stadion dat vernoemd is naar de grote Zuid-Amerikaanse spits Garrinchi. De wedstrijd bleek interessant en de ontknoping kwam in de laatste seconden. De Europeanen pakten een 2-1 overwinning in de laatste aanval van de wedstrijd. Opgemerkt moet worden dat dit opnieuw een wilskrachtige overwinning is, want de Zuid-Amerikanen openden de score in de wedstrijd.

De Fransen stonden in de tweede wedstrijd van het wedstrijdprogramma tegenover Honduras. De bijeenkomst eindigde zoals velen hadden verwacht. Frankrijk wint met 3 - 0 met volledig voordeel in het spel. In de wedstrijd was er een rode kaart voor de Hondurese speler en werd Benzema bijna de auteur van de eerste hattrick. De extra's scoorden een van zijn doelpunten voor de Hondurese doelman. Benzema bleef achter met twee doelpunten.

Het beroemde Maracanã-stadion was het toneel van de laatste wedstrijd van de dag. Het Argentijnse nationale team ging de strijd aan. De tegenstanders van de tweevoudig wereldkampioen waren debutanten uit Bosnië en Herzegovina. Argentijnen versloegen de rivaal ternauwernood met een minimale score van 2-1. Het einde van de wedstrijd bleek nerveus, de Bosniërs hadden een kans om zich te herstellen, maar ze hadden niet genoeg tot het tweede doelpunt. Argentinië stond met 2-0 voor, maar verloor het grootste deel van de tweede helft, na 85 minuten toe te geven.