WK Over Voetbal: Hoe Was De Wedstrijd Honduras - Ecuador

Op 20 juni, op het WK in Brazilië, vonden de wedstrijden van de tweede ronde plaats in Groep E. De laatste wedstrijd van de dag was een ontmoeting tussen de nationale teams van Honduras en Ecuador. Beide teams hadden een overwinning nodig om hun strijd voor de play-offs voort te zetten.

WK 2014 over voetbal: hoe was de wedstrijd Honduras - Ecuador

De nationale teams van Ecuador en Honduras verloren de eerste wedstrijden in hun poule. In de tweede ronde stonden de verliezers tegenover elkaar. Het spel begon levendig. Beide teams probeerden in het midden van het veld te blijven, passeerden snel de middenlijn en gebruikten langeafstandspassen.

De eerste kans in de wedstrijd werd gemist door de spelers van Ecuador. Valencia kon vanuit de meest voordelige situatie niet op doel komen. De Ecuadoraanse speler viel bijna één-op-één uit met de doelman. En toen werkte de bekende wet - Honduras scoorde een eigen doelpunt. In de 31e minuut brak Carlo Costley, die een briljante pass had gekregen, door naar de poort en schoot onweerstaanbaar. Vertegenwoordigers van Midden-Amerika leidden met 1-0. De Zuid-Amerikanen wisten zich echter snel te herstellen. Enner Valencia sloot de pass bij de verre paal en schoot de bal in een sliding in het doel. Deze gebeurtenis vond al plaats in de 34e minuut.

De teams sloten de eerste helft met een gelijke score af.

Ook de tweede helft van de vergadering was gespannen. Beide teams lieten de kans niet liggen om hun geluk te beproeven bij de verkeerde poort. Het geluk lachte de Zuid-Amerikaan echter toe. Enner Valencia scoorde een dubbel op 65 minuten. Na het serveren vanaf het set-piece stuurde Enner de bal met zijn hoofd in het doel van Honduras.

De wedstrijd eindigde met een minimaal voordeel van Ecuador (2 - 1). Nu behalen de Zuid-Amerikanen de eerste drie punten in het toernooi en worden ze in deze indicator vergeleken met het Zwitserse nationale team.