Olympische Winterspelen 1932 In Lake Placid

De Olympische Winterspelen van 1932 werden gehouden in de Verenigde Staten, in Lake Placid, en werden de eerste Olympische Spelen die in Noord-Amerika werden gehouden. Ze vonden plaats tijdens de wereldwijde financiële crisis en waren daarom merkbaar inferieur aan de vorige in termen van het aantal deelnemende landen en het aantal atleten.

Olympische Winterspelen 1932 in Lake Placid

De Olympische Winterspelen begonnen in 1924, de Lake Placid-competitie was de derde in hun geschiedenis. De wereldwijde financiële crisis heeft een merkbare indruk op hun bedrijf achtergelaten, het aantal atleten en deelnemende landen is aanzienlijk afgenomen in vergelijking met de Spelen van 1928. In totaal namen 252 atleten uit 17 landen deel aan de spelen, met 150 atleten uit twee landen - de VS en Canada.

Op de derde Olympische Winterspelen werden sportdisciplines als bobsleeën, schaatsen, langlaufen, langlaufen, schansspringen, hockey en kunstschaatsen gepresenteerd. Curling en hondenslederaces werden getoond als demonstratiesporten.

Er waren geen vertegenwoordigers van de Sovjet-Unie bij deze spelen; ze begonnen pas in 1956 deel te nemen aan de Olympische Winterspelen. De eerste plaats in het teamevenement werd gewonnen door atleten uit de VS met 6 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen medailles. De tweede plaats ging naar de Olympiërs uit Noorwegen: 3 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles. De derde plaats ging naar de Zweden met één gouden en twee zilveren medailles. In totaal wonnen vertegenwoordigers van tien landen Olympische medailles.

Slechts vier teams namen deel aan het hockeytoernooi - de nationale teams van de VS, Canada, Duitsland en Polen. Voor de eerste keer werden de wedstrijden gehouden op een overdekte ijsbaan, het Canadese team werd de Olympische kampioen, de tweede plaats ging naar de atleten uit de VS, de derde werd gewonnen door Duitsland.

Op de bobsleebaan hadden de Amerikanen geen gelijke, ze pakten al het goud, één zilveren en één bronzen van de twee sets medailles die werden gespeeld. Atleten uit de Verenigde Staten presteerden even indrukwekkend op het schaatsen en pakten goud op alle vier de afstanden.

Bij het langlaufen vond de belangrijkste strijd om medailles plaats tussen Zweden, Finnen en Noren. In de korte race van 15 kilometer pakten de Zweden goud en zilver, de Finnen gingen naar het brons. In de marathon van 50 km wonnen skiërs uit Finland goud en zilver en de Noren brons. Ten slotte ging in het ski-nordic-evenement het hele podium naar de atleten uit Noorwegen. Ze regeerden ook in schansspringen, nadat ze alle drie de medailles hadden gewonnen.

Karl Schaeffer uit Oostenrijk won goud bij kunstschaatsers in het herenschaatsen, Sonya Henie uit Noorwegen won bij vrouwen. Bij het paarschaatsen ging het goud naar André Brunet en Pierre Brunet.