FIFA World Cup 2014: De Resultaten Van De Elfde Speeldag

De elfde speeldag van het WK bracht veel verschillende emoties bij voetbalfans. Op 22 juni vonden nog drie kampioenswedstrijden plaats in de Braziliaanse steden Rio de Janeiro, Porto Alegre en Manaus. Fans konden de wedstrijden van Rusland, België, Algerije, Zuid-Korea, Portugal en de VS bekijken.

FIFA World Cup 2014: de resultaten van de elfde speeldag

De grote mast van de dag voor de Russische fans was de ontmoeting tussen de nationale teams van Rusland en België. In Rio de Janeiro probeerden Russische voetballers zich te verzetten tegen het Belgische team. De eindscore spreekt voor zich. De Russen hebben verloren. Verloren lijkt minimaal - 0 - 1, maar de prestaties van Capello's ladingen laten op zijn zachtst gezegd de beste te wensen over. Het Russische nationale team is een team dat niet alleen kan concurreren met de leidende nationale teams van Europa en de wereld, maar ook met degenen die niet de titel van de belangrijkste favorieten van het kampioenschap hebben gekregen. De Belgen hebben een goede, solide line-up voor het toernooi, die de problemen om uit de groep te komen gemakkelijk kan oplossen. Het Russische nationale team kon hier geen belemmering voor worden. Ondanks de kleine score zag België er veel vaardiger uit en verdiende het een arbeidsoverwinning. Toegegeven, het doelpunt werd helemaal aan het einde van de vergadering gescoord. De Russen hadden niet genoeg om de aanval van de Belgen behoorlijk te weerstaan. In de 88e minuut maakte Divok Origi de Russische voetbalfans nog steeds van streek. De Belgische nationale ploeg garandeerde zich een uitweg uit de groep, maar de Russen hebben ook theoretische kansen om door te vechten in het toernooi. Capello's team moet Algerije verslaan en hopen dat de Koreanen de Belgen niet op grote schaal verslaan.

In de tweede wedstrijd van de speeldag troffen de rivalen van de Russen in Groep H, de nationale teams van Zuid-Korea en Algerije, elkaar. In de wedstrijd werden 6 doelpunten gescoord. Bovendien vlogen de eerste drie in de eerste helft de poorten van de Koreanen binnen. In de tweede helft van de ontmoeting wonnen de Zuid-Koreaanse spelers een doelpunt terug, maar slikten ze al snel het vierde doelpunt in. De Aziaten vonden echter de kracht om meer te scoren, maar dit was zelfs niet genoeg voor een gelijkspel. De eindscore van de ontmoeting is 4 - 2 in het voordeel van Algerije. De hele strijd in groep H ligt nog voor de boeg.

In de slotbijeenkomst van de wedstrijddag konden toeschouwers de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Portugal aanschouwen. Het spel bleek erg spannend te zijn. Na de eerste helft stonden de Portugezen met 1-0 voor. In het tweede deel van de ontmoeting scoorden de Amerikanen twee keer. Het spel was op weg naar zijn logische conclusie - de overwinning van het Amerikaanse team. In de 95e minuut wisten de Europeanen zich echter weer goed te maken. De eindscore van de wedstrijd is 2 - 2. Dit is de tweede effectieve gevechtstrekking van het toernooi. De Portugese ploeg heeft nog kansen op het bereiken van de play-offs. Ronaldo's team moet Ghana verslaan en hopen dat de Amerikanen de Duitsers in de laatste ronde verslaan. Tegelijkertijd moeten de Portugezen zoveel mogelijk scoren.