Wereldbeker Over Voetbal: De Resultaten Van De Negende Speeldag

Op 20 juni vonden de volgende drie wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal plaats op de voetbalvelden van Brazilië. Teams uit de groepen D en E ontmoetten elkaar. Alle wedstrijden waren belangrijk voor de nationale teams in het toernooi. In een van de games deed zich een sensatie voor, die nu al een patroon lijkt te zijn.

Wereldbeker 2014 over voetbal: de resultaten van de negende speeldag

De eerste wedstrijd van de negende dag van het WK was een wedstrijd die plaatsvond in ondraaglijke hitte in de stad Recife. De nationale teams van Italië en Costa Rica betraden het groene grasveld. Het was de slechtste wedstrijd van de Italianen in de afgelopen jaren. Het team dat Engeland in de eerste ronde versloeg, oogde niet alleen bescheiden, maar ook hulpeloos. De Costa Ricanen vielen groter en gevaarlijker aan. Hoewel Supermario twee van zijn eigen momenten had, besefte de aanvaller van de Italianen die niet. Aan het einde van de helft kwam Costa Rica op voorsprong. Dit doelpunt was de enige in de wedstrijd. In de tweede helft van de ontmoeting waren de Italianen nog steeds dezelfde hulpeloos en de Costa Ricaanse spelers formaliseerden hun rechten om de death-groep te verlaten, wat een sensatie maakte.

In de tweede wedstrijd van de dag zag het publiek de meeste goals. Zo stuurde het Franse nationale elftal vijf goals naar het Zwitserse doel. Die laatste vertrok ook niet met nul in de kolom met gescoorde doelpunten. In de stad El Salvador, bij het stadion, zagen toeschouwers in de laatste minuten twee doelpunten van de Zwitser. Uit de eindstand van 5-2 in het voordeel van Frankrijk blijkt dat de Fransen in de eerste twee wedstrijden zonder problemen zes punten behalen. In de laatste ronde van de groepsfase moeten de wereldkampioenen van 1998 spelen met het nationale team van Ecuador, terwijl Zwitserland zal moeten vechten met Honduras.

In de slotbijeenkomst van de wedstrijddag in Kwartet E waren de Ecuadorianen sterker dan het nationale team van Honduras. De eindstand van de wedstrijd is 2-1 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen. Het nationale elftal van Ecuador behaalde een wilskrachtige overwinning, de ploeg was inferieur aan Honduras met 0-1. De toeschouwers zagen de volgende doelpunten van Enner Valencia. De Ecuadoraanse aanvaller in doelpunten zit nog steeds in de kopgroep van scorers in het kampioenschap. Enner Valencia scoorde een tweehonkslag in het beoordeelde duel.