Hoe Is Het Wimbledon-toernooi?

De traditionele zomerhit van het tennisseizoen wordt tegenwoordig met rackets gespeeld door 's werelds sterkste tennissers in Londen - op de England Open 2012 vindt de vierde wedstrijdronde in het heren- en damesenkelspel plaats. Dit is het 126e Wimbledon-toernooi, het enige van de vier Grand Slam-evenementen dat op grasvelden plaatsvindt.

Hoe is het Wimbledon-toernooi?

Dit jaar werd een van de tradities van het toernooi, vastgesteld door de aard van de Britse eilanden, niet geschonden - wedstrijden werden uitgesteld vanwege regen, wat leidde tot een aanscherping van het schema van de rechtbanken van de All England Tennis Club. Tegen de vierde ronde keerde het schema terug naar de eerder vastgestelde data. Op dit moment staan de namen van meerdere favorieten er niet meer in, waaronder de belangrijkste kanshebber voor de overwinning in het herentoernooi. De Argentijn Rafael Nadal, tweevoudig winnaar van de titel van dit toernooi, die de laatste vijf jaar consequent de finale bereikte, werd in de tweede ronde uitgeschakeld en verloor de weg van Tomas Rosol in vijf wedstrijden. Cech bezet de 100e lijn in de huidige ranglijst van professionele tennissers en heeft het toernooi ook al verlaten en verloor in de volgende ronde van de tennisser van de 25e positie van deze lijst - de Duitser Philip Kohlschreiber.

In het damestoernooi speelde een van de Williams-zussen, Venus, niet goed in dit toernooi. Ze verloor in de eerste ronde van onze landgenote Elena Vesnina. Helaas heeft Elena ook de vierde ronde niet gehaald. Een andere hoop van de Russen, Maria Sharapova, winnaar van de vorige Grand Slam dit jaar en het eerste racket in de huidige ranglijst, kon de kwartfinales niet bereiken en verloor van de Duitse Sabina Lisicki.

De enige overgebleven vertegenwoordiger van Rusland in de categorie dames enkelspel is Maria Kirilenko. Na het bereiken van de kwartfinales herhaalde ze haar hoogste prestatie op de Grand Slam-toernooien en zal ze nu vechten voor de vooruitgang met het derde racket van de wereld, Agnieszka Radwanska uit Polen. En in het herentoernooi bereikte slechts één van onze landgenoten - Mikhail Youzhny, die de 34e lijn in de ranglijst van tennisspelers bezet, hetzelfde stadium. Ook hij zal in de kwartfinales spelen met het derde racket van de professionele rating - bij de mannen wordt deze positie ingenomen door de Zwitser Roger Federer.