Hoe Wimbledon Eindigde

Wimbledon is het oudste en meest prestigieuze van de vier Grand Slam-toernooien. In 2012 werd de wedstrijd gehouden van 25 juni tot 8 juli, het waren er 126 op rij. Het winnen van de Wimbledon Games is erg belangrijk voor atleten, het is het belangrijkste tennistoernooi ter wereld en de winnaars worden meteen wereldtennissupersterren.

Hoe Wimbledon eindigde

Roger Federer uit Zwitserland en de Engelsman Andy Murray bereikten de finale van het heren enkelspel. In een bittere strijd met de stand 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 won Roger Federer. Voor hem was deze overwinning 17e op de Grand Slam-toernooien en 7e op het Wimbledon-toernooi - als gevolg daarvan werd hij het eerste racket ter wereld en verdreef Novak Djokovic van de ereplaats. Murray bereikte voor het eerst in zijn carrière de finale van Wimbledon en was de eerste Brit in 76 jaar van het toernooi.

De finale van het vrouwenenkelspel op Wimbledon kwam voor fans en sportanalisten niet als een verrassing. Speelde de Amerikaanse Sirena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska. De superioriteit van de Amerikaanse en haar 'mannelijke' speelstijl, die Agnieszka niet goed uitkwam, lieten haar bijna geen kans. Hierdoor won Sirena Williams voor de vijfde keer het Wimbledon-toernooi met een score van 6-1, 5-7, 6-2, met in totaal veertien Grand Slam-zeges in het enkelspel. Agnieszka Radvanska miste de kans om het eerste racket ter wereld te worden.

In het herendubbel versloeg Frederic Nielsen uit Denemarken en Jonathan Murray uit Groot-Brittannië Horia Tekau en Robert Lindstedt (Roemenië en Zweden) met 4-6, 6-4, 7-65, 6-75, 6-3. Dit is het eerste Grand Slam-succes voor beide winnaars, waarbij Jonathan Murray de eerste Brit wordt die Wimbledon wint in het dubbelspel sinds 1936. Voor de Roemeen en de Zweed werd de nederlaag de derde op rij in de finale van het Wimbledon-toernooi.

De zussen Sirena en Venus Williams versloegen de Tsjechische vrouwen Lucia Hradetskaya en Andrea Glavachkova in het damesdubbel met 7-5. 6-4. Dit is de vijfde Amerikaanse Wimbledon-joint die ze hebben gewonnen, met in totaal 13 Grand Slam-titels.

Voor gemengd dubbel eindigde het Wimbledon-toernooi van 2012 met de overwinning van de Amerikanen Mike Brian en Lisa Raymond. Met 6-3, 5-7, 6-4 versloegen ze de internationale bond van de Russische Elena Vesina en de Indiase Leandre Paes. Voor Mike Brian was deze overwinning de derde in het Grand Slam-toernooi en voor Lisa Raymond de vijfde in haar carrière.