MFM-2015 Ijshockey: Hoe De Halve Finale Rusland - Zweden Eindigde

In de nacht van 5 januari, Moskou-tijd, speelde het Russische jeugdijshockeyteam een halve finalewedstrijd in het kader van het Wereldkampioenschap voor spelers onder de 20 jaar. De rivalen van de Russen in de halve finale waren het nationale team van Zweden.

MFM-2015 ijshockey: hoe de halve finale Rusland - Zweden eindigde

In de laatste twee wereldkampioenschappen hockey voor de jeugd ontmoette het Russische nationale team het Zweedse team in de halve finale. Beide keren waren de Russen aanvallend inferieur aan de Scandinavische hockeyers met een minimale score. In 2015 werd het Russische nationale team in de MFM-halve finale opnieuw tegengewerkt door Zweedse hockeyspelers.

De eerste periode van de wedstrijd was niet rijk aan gescoorde doelpunten, maar ondanks het feit dat na de eerste twintig minuten van de wedstrijd het scorebord met nullen brandde, verveelden de fans in de arena in Toronto zich niet. In de eerste periode leek de wedstrijd meer op een tactische wedstrijd. Hockeyspelers probeerden in elk deel van het terrein om de puck te vechten, maar dit had geen negatieve invloed op het creëren van scoringskansen. Een van de eerste kansen om te scoren werd door de Russen gemist. In de 7e minuut schudde een aangooi van Bryntsev de paal van het doel van de Zweden. De Scandinavische hockeyers reageerden met een aantal van hun gevaarlijke aanvallen. Het was vooral moeilijk voor de Russen om de verdediging te behouden tijdens het spelen in de minderheid. Shesterkin hield het doelpunt van de Russische nationale ploeg echter uit een gemiste puck.

In de tweede periode, in de eerste tien minuten, probeerden de Zweden het initiatief te winnen. De afdelingen van Valery Bragin hielden stand en in de 32e minuut voltooide Alexander Sharov een briljante tegenaanval van Russische hockeyspelers met een worp in de bovenhoek van het doel van de Zweden. De Russen overwonnen het hele gebied in verschillende versnellingen en brachten Alexander naar een slachtpositie. Het Russische nationale team nam de leiding met 1:0. Daarna kregen onze hockeyers een numeriek voordeel. Al in de 33e minuut zorgde een krachtig schot uit de blauwe lijn van Ziyat Paigin ervoor dat de Zweedse doelman zich voor de tweede keer overgaf. Dit doelpunt was de eerste voor de Zweden in een minderheidswedstrijd. Na de tweede gemiste puck misten de Scandinaviërs de draad van de wedstrijd volledig, wat leidde tot nieuwe gevaarlijke aanvallen van de Russen. Aan het einde van de tweede periode passeerde de puck opnieuw de Zweedse doellijn. Het doelpunt werd echter niet gescoord, aangezien de puck de gekoesterde lijn overschreed na het aanraken van de schaats van onze hockeyspeler. Onmiddellijk daarna had Leshchenko nog een goed moment. De spits sprong uit voor een rendez-vous met de Zweedse doelman en gooide hem mikkend in de nabije bovenhoek. Echter, Sederstrom deed de puck van richting veranderen met zijn schouder. De tweede periode eindigde met een aanzienlijk spelvoordeel van het Russische nationale team, dat werd vastgelegd op het scorebord van de arena in Toronto - de onze won met 2: 0.

De derde periode begon met een take van Alexander Sharov. De Zweedse verdediger aarzelde achter zijn doel, waardoor Mamin onze spits naar het schot kon brengen. Alexander raakte met een nauwkeurige worp de bovenhoek van de poort van de Zweden. De voorsprong van het Russische nationale elftal is opgelopen tot drie goals (3:0). Het doelpunt viel in de 42e minuut. Daarna begon het Russische nationale team volgens de score te spelen. De Zweden hadden enige territoriale superioriteit, maar de Russen voerden gevaarlijke tegenaanvallen uit. Meerdere keren kregen Russische hockeyspelers kansen om te scoren nadat ze één-op-één waren gegaan met de doelman van het Zweedse nationale team.

Acht en een halve minuut voor het einde van de derde periode wisten de Scandinaviërs één doelpunt te scoren. Valmark rolde op een nikkel en stuurde de puck vanuit een ongemakkelijke hand in het doel van de Shesterkin (3:1). Na een gemist doelpunt hadden de Russen een nerveus einde moeten verwachten, maar al in de 53e minuut stuurde Mamin de vierde puck in het doel van de Zweden met de afwerking, waardoor het voordeel van het Russische nationale team werd hersteld tot drie doelpunten. Vanaf dat moment was er een zegevierend vertrouwen in het spel van Russische hockeyspelers. Ondanks dat de Zweden met grote troepen probeerden aan te vallen, vielen er geen doelpunten meer tegen Shesterkin. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd vervingen de Scandinaviërs de keeper door een veldspeler, maar dat veranderde niets aan de cijfers op het scorebord. Toegegeven, twintig seconden voor het einde van de wedstrijd scoorden de Zweden de puck, maar de scheidsrechter registreerde het doelpunt niet, omdat vóór het doel de aanval van onze keeper was.

De eindscore van de ontmoeting is 4:1 in het voordeel van het Russische nationale team. Nu wachten de afdelingen van Valery Bragin op een tegenstander in de MFM-finale van 2015, die de winnaar zal zijn van het Canada - Slowakije-paar. De beslissende wedstrijd in het toernooi vindt plaats op 6 januari om 16.00 uur Moskouse tijd.