Brazilië - Kroatië: Hoe De Eerste Wedstrijd Van Het WK Eindigde

Op 12 juni 2014 begon het belangrijkste voetbaltoernooi van de periode van vier jaar - het WK begon in Brazilië. In de openingswedstrijd moest de hoofdfavoriet van het kampioenschap (Brazilianen) spelen met een sterke rivaal uit Europa - het nationale team van Kroatië.

Brazilië - Kroatië: hoe de eerste wedstrijd van het WK 2014 eindigde

De openingswedstrijd van het WK vond plaats in de Braziliaanse stad São Paulo in het stadion Arena Corinthians. Een volledig gevulde arena wachtte op de eerste wedstrijd van het Braziliaanse nationale team.

Na het startfluitsignaal dreef het oorverdovende gebrul van de fans de Brazilianen naar voren. Echter, op de 11e minuut schrok het hele gastland van het WK. De verdediger van vijfvoudig wereldkampioen Marcelo sneed de bal in eigen doel en de Kroaten kwamen op voorsprong in de wedstrijd. Na 18 minuten herstelde de hoofdrolspeler van het Braziliaanse nationale team, Neymar, het evenwicht door de bal met de meest nauwkeurige lage trap van buiten het strafschopgebied naar de uiterste hoek van het doel te sturen. Dus de score in het spel werd gelijk - 1 - 1.

Na de rust probeerden de Brazilianen nog één keer te scoren. Dat lukte niet vanaf de wedstrijd, maar vanaf de penaltystip. Neymar bracht in de 71e minuut de Pentacampions op voorsprong: 2-1. In de laatste minuten probeerden de Kroaten terug te verdienen. De doelman redde de Brazilianen meerdere keren. Als gevolg hiervan werkte de onwrikbare voetbalregel, en al in de gecondenseerde tijd stuurde het jonge talent van de Braziliaanse Oscar, die naar het doel sprong, de bal in het net, waardoor de eindscore 3-1 werd.

Het Braziliaanse nationale team won hun eerste wedstrijd in het toernooi. We moeten echter toegeven dat de pentacampions drie punten heel hard kregen. Er wachten de fans een aantal spannende wedstrijden.