FIFA World Cup 2014: Hoe Colombia - Griekenland Eindigde

Wedstrijden in Kwartet C op het WK voetbal in Brazilië begonnen op 14 juni. De eerste wedstrijd in de groep vond plaats in de stad Belo Horizonte in het Mineirao-stadion. In aanwezigheid van 57.000 toeschouwers speelde de Colombiaanse nationale ploeg mee met de Griekse nationale ploeg.

FIFA World Cup 2014: hoe Colombia - Griekenland eindigde

De wedstrijd begon met aanvallen van het Colombiaanse nationale team. Hoge snelheden, persen en de wil om een snelle bal te scoren - dit alles was duidelijk te zien aan de aanvallende impuls van de Zuid-Amerikanen. Het resultaat van zo'n start was een vroeg doelpunt van Pabla Armero in de 5e minuut tegen het Griekse team. Na een elegante combinatie stuurde de Colombiaanse verdediger de bal van buiten het Griekse strafschopgebied het doel in.

Na het doelpunt maakten de Colombianen de grip iets losser en de eerste helft eindigde met een minimaal voordeel van de Zuid-Amerikanen.

In de tweede helft deed de Griekse nationale ploeg weinig in de aanval, ondanks dat de Europeanen zich moesten herstellen. Colombia speelde op rij en deed geen superinspanningen voor een tweede doelpunt. Het doelpunt viel echter wel mee. De Argentijnse River Plate-speler Teofilo Gutierrez stuurde de tweede bal in het net van de Griekse ploeg. Het gebeurde in de 58e minuut van de wedstrijd.

Na weer een tegenbal werden de Grieken iets actiever. Afgezien van het raken van de lat van Gekas in de 63e minuut, herinnerden de fans zich echter niets bijzonders.

De wedstrijd kwam tot een logisch einde, maar de score liep weer op. Op het vastgestelde tijdstip maakte James Rodriguez een verwoestende score. Als gevolg daarvan won Colombia een verpletterende overwinning op Griekenland met 3-0.

De Colombianen scoorden de eerste drie punten op het WK en toonden daarmee hun kracht. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat verschillende leiders van de Zuid-Amerikanen niet aan de wedstrijd hebben deelgenomen. Dus Guarin was afwezig in de supportzone en een van de beste aanvallers ter wereld, Falcao, zat alleen op de tribune vanwege een blessure die hij opliep voor het kampioenschap.