Hoe Russische Biatleten Presteerden In De Individuele Mannenrace In Pokljuka

Inhoudsopgave:

Op 6 december keken miljoenen Russen naar de individuele race voor mannen tijdens de Wereldbeker in Pokljuka, Slovenië. Hoe presteerden de atleten van het Russische biatlonteam? Wie van de atleten die aan de wedstrijd deelnamen, was in staat om de kalmte te bewaren, niet alleen tegenstanders uit te dagen, maar ook weerstand te bieden aan de mist boven Pokljuka, de baan die door ski's werd onderbroken?

Afstand biatleten

Op 5 december zou de individuele wedstrijd over 20 kilometer beginnen. Het ging niet door vanwege de dichte mist in Pokljuka. De start werd uitgesteld tot de volgende dag.

Biatleten aan de finish

Algemeen klassement voor mannen

Veel biatleten hebben de weersvoorspelling verkeerd voorspeld. Ze dachten dat het na de start van de race zou gaan sneeuwen, dus besloten ze in de 2e groep te rijden. Martin Fourcade begon als de meest extreme deelnemer. Hij concurreerde niet alleen met andere biatleten, maar ook met een skipiste die Pokljuka met mist bedekte. Zijn tijdsverloop was niet hoog. Fourcade richtte al zijn aandacht op het fotograferen. Nadat hij alle doelen op 3 vuurlinies had geraakt, had hij een grote kans om te winnen. In de laatste etappe van de race werd hij 2e en verloor hij van de Duitse biatleet Shemp. De laatste miste tijdens het schieten, waardoor de kans om goud te winnen werd geëlimineerd.

Afstand biatleet

Bij verstek claimde de Duitser Johannes Kühn de overwinning bij de mannen individueel. Martin Fourcade loste de taak op. Hij miste de vuurlinie niet, hij had 16 seconden voorsprong op Kuehn. Van een overwinning kon echter nog geen sprake zijn, want het tijdsverschil tussen hen werd steeds kleiner. 1000 meter voor de finish werd het gehalveerd. Het was duidelijk dat Martin Fourcade de touwtjes in handen had. Hij kwam over de finish, met een voorsprong van 4 seconden op de Duitser Johannes Kühn. Met zijn overwinning bewees de Fransman dat hij terecht wordt beschouwd als een uitzonderlijke, uitmuntende atleet. Johannes Kühn behaalde de 2e plaats. De bronzen medaille werd gewonnen door een biatleet uit Oostenrijk Simon Eder. De Duitser maakte geen fouten op de schietbaan, maar liet niet de snelste tijd zien. De wedstrijd onder de mannen werd gecompleteerd door de Oekraïner Sergey Semenov (6e plaats), de vertegenwoordiger van Noorwegen Vetle Christiansen (11e plaats). De top 5 leiders zijn onder meer de Sloveense atleet Jacob Fak, de Duitser Simon Schemmp.

Biatleten op afstandsrace

Hoe hebben de biatleten uit Rusland zich bewezen in de race?

Russische biatleten hebben laten zien buitengewoon weinig overtuigend te zijn. Onze atleten schoten ofwel goed op de schietbaan, maar lieten op afstand een slechte tijd zien, of omgekeerd. Als de snelheid van Alexander Loginov en Dmitry Malyshko zou worden samengevat, zou het mogelijk zijn om een medaille te winnen. Dmitry behaalde de 12e plaats en Alexander eindigde met de snelheid van Fourcade en 3 missers op de 29e positie. Eliseev Matvey liet zich goed zien. Hij maakte 2 schietfouten en werd teruggeduwd naar de 31e positie. Door dit resultaat kon hij de 20e plaats innemen.

De Noor Johannes Boe toonde zich de snelste op afstand. Hij overwon de race als een bliksemschicht en eindigde met 3 strafpunten als 7e. Martin Fourcade verloor 1 minuut 11 seconden in snelheid. De Fransman pakte slechts een 13e plaats op tijd. Hetzelfde resultaat liet de Russische biatleet Loginov zien.

Aleksey Slepov liet op afstand de 20e tijd zien, maar maakte 6 missers op de schietbaan. Hij nam een plaats alleen in de 7e tien. Latypov faalde volledig in de individuele race. Hij kwam te laat voor de start, schoot slecht, liep de afstand langzaam af. Edward behaalde slechts de 99e plaats.

Jonge biatleten uit de Russische Federatie zijn nog niet klaar om het podium te veroveren. Ervaren atleten Loginov en Malyshko moeten eerst hun schieten verbeteren. Zonder fouten schieten helpt biatleten zich te kwalificeren voor medailles.