Hoe Russische Atleten Presteerden Op Het WK In De Individuele Race

Inhoudsopgave:

6 meisjes van het nationale team van de Russische Federatie gingen aan de start om een afstand van 15 kilometer en 4 vuurlinies te bestormen. Finca Kaisa Makarainen, Slowaakse Nastya Kuzmina werden beschouwd als de favorieten van de individuele race in Slovenië. Dorothea Wierer nam echter de leiding in de competitie. Hoe eindigde de race voor onze atleten in Pokljuka?

Biatleten klimmen

Individuele race start

Dorothea Wierer eindigde de eerste etappe beter dan haar tegenstanders. Na haar werden Katharina Innerhofer, Persson Lynn en Susan Dunkley opgenomen in de lijst met achtervolgers. Andere rivalen liepen ruim op tijd achter hen aan.

De Russische atlete Ulyana Kaisheva schoot zonder missers op de schietbaan, maar lag 25 seconden achter Dorothea op tijd.

Op buikligging veranderde de leider. De eerste positie werd ingenomen door een atlete uit Duitsland Denise Herrmann. Ze versloeg Wierer met 4,9 seconden.

Afstand biatleten

Strijd om leiderschap

De volgende gebeurtenissen van de individuele race werden herinnerd voor de constante verandering van de leider. De race werd geleid door Franziska Preuss. Later werd ze echter omzeild door de Amerikaanse Dunkley. Toen, in de loop van de race, herhaalde alles zich weer. De Duitse vrouw nam weer de leiding. Ze bedekte drie schietbanen zonder een misser. Door dit resultaat kon ze de biatleet uit de Verenigde Staten voorblijven.

De geweerpatronen van de Finse atleet Kaisa Mäkärainen misten doelen op de eerste schietbaan. Ze slaagde er niet in om 4 doelen te sluiten tijdens het schieten. Dergelijk ronduit zwak werk verminderde de kans om voor medailles op het podium te vechten dramatisch.

De Russische biatleet Katya Yurlova verheugde haar fans in buikschieten. Ze raakte alle doelen en eindigde als 6e in de race, 18 seconden achter op het skiën van nummer één.

Irina Starykh kon de schietpartij aan en behaalde de tussenliggende 4e plaats. Ze had 23 seconden achterstand op raceleider Monika Heunisch.

De eerste biatleet die de individuele race in Pokljuka voltooide, was Wierer. De nauwkeurigheid van haar schieten was onnauwkeurig. Ze miste twee keer en ging meteen na de finish in de kamer zonnebaden.

Ira Starykh maakte aan het einde van de competitie de fans van streek met een aanvallende fout. Hij liet haar niet rekenen op het winnen van een medaille.

Biatleet op de schietbaan

Einde van de race

De wedstrijd in Slovenië bleek behoorlijk dramatisch te zijn. De Oekraïense atleet Yulia Dzhima raakte alle 20 doelen en versloeg de Monica Hoynisch-polka met 3,3 seconden.

De vertegenwoordigers van Oost-Europa klommen op het podium. Julia Dzhima won de eerste plaats. De Oekraïner toonde zich niet alleen als eersteklas schutter, maar ook als snelle skiër. De zilveren medaille ging naar Hojnisch, het brons ging naar de Tsjechische Marketa Davidova.

De overwinning omzeilde de Russen. Ze eindigden buiten de 10e positie. Starykh behaalde de 12e plaats, Valya Vasnetsova werd 13e. Kaisheva, Vasilyeva, Yurlova-Perth waren niet eens opgenomen in de top 20.

Het verlies van onze atleten bleek best vervelend voor hun fans. Ondanks de grote wens van de Russen om hun tegenstanders een gevecht op te leggen, slaagden ze er niet in de felbegeerde medailles te bemachtigen. We kunnen alleen maar hopen dat in de volgende race het geluk aan de kant van onze biatleten staat.