Het Russische Nationale Biatlonteam Behaalde De Vierde Plaats In De Gemengde Estafette In Pokljuka

Inhoudsopgave:

Op 2 december 2018 waren Russische atleten dicht bij het winnen van de gemengde estafette van de Biathlon World Cup in Pokljuka. Ondanks een relatief goede prestatie wisten ze de top drie niet binnen te komen. Wat veroorzaakte zo'n onduidelijk resultaat van ons team? Misschien was het nodig om de atleten in de stadia van de competitie te verwisselen?

biatleten bij liggend schieten

Irina Starykh, Ekaterina Yurlova - Perkht, Dmitry Malyshko, Alexander Loginov renden voor het Russische nationale team. Traditioneel hadden alle nationale teams sterke atleten. Voor de start was het mogelijk om te voorspellen wie de favoriet zou worden. Het waren Italianen Vitozzi, Wierer, Hofer, Windisch, vertegenwoordigers van Frankrijk Bescon, Breza, Martin Fourcade, Destieux.

biatleten klimmen bergop

eerste fase

Na de start namen Lisa Vitotsi en Bescone de leiding. Starikh begon zwak aan de race, maar revalideerde zich in de tweede ronde. Ze verkleinde het gat van het eerste nummer van 13 naar 7 seconden.

Finland liep voorop in het eerste segment van de competitie. Na haar in de resultatentabel van de gemengde estafette bevinden zich Frankrijk en Italië. Irina Starykh bereikte ternauwernood de finish en gaf het stokje door aan Yurlova-Perkht. Ekaterina kwam als vijfde in de race, 16,5 seconden achter de leider.

Tweede fase

Finland kwam op voorsprong. Dit werd mogelijk gemaakt door het competente werk van de Finse vrouw Kaisa Makaryainen. Ze leidde de hele tijd het podium. Het dichtst bij haar was de Italiaan met een verlies van 29 seconden. De Franse verloor van de Finse biatleet 39. Ekaterina Yurlova presteerde eerlijk gezegd slecht. Ze verloor 1.10 seconden van de leider. Katya kwam als zesde over de finish.

het stokje doorgeven aan een lid van zijn team

fase drie

Van het Russische nationale biatlonteam ging Dmitry Malyshko naar de baan. Hij wist het gat met de Finse koplopers te dichten tot 6 seconden. Martin Fourcade schoot uitstekend in de bocht en nam de leiding in de race. Hij haalde Finn Seppälä in, die voor zijn team de hele wedstrijd brak met een schietpartij.

vierde fase

Frankrijk behaalde op tijd de eerste plaats in de gemengde estafette. Het werd gevolgd door Zwitserland, Italië, Finland. Loginov nam het stokje over van Malyshko als vijfde. Martin Fourcade, Destieux, Finello, Hindesalo vochten voor medailles. De Fransman won deze rivaliteit. Helemaal aan het begin van zijn optreden haalde hij de Zwitserse Finello met 35 seconden in.

Het Zwitserse nationale team behaalde de tweede plaats in de gemengde estafette. Italianen staan op de derde regel. Vertegenwoordigers van de Russische Federatie konden alleen naar de vierde positie klimmen, 1,17 seconden achter de leiders.

rivaliteit van biatleten op afstand

De resultaten van de gemengde estafette in het Sloveense Pokljuka zijn voor het Russische biatlonteam niet succesvol te noemen. Onze jongens zijn er echter in geslaagd om zeer sterke teams van andere Europese teams te overtreffen. We moeten geloven dat onze biatleten de kracht en motivatie zullen vinden en in staat zullen zijn om te strijden voor de WK-medailles.