Champions League 2015-2016: Recensie Van De Wedstrijd "Benfica" - "Zenith"

In het seizoen 2015-2016 passeerden de spelers van Zenit met succes de groepsfase van de Champions League. In de eerste ronde van de play-offs werd de Portugese Benfica, bekend bij de Russische fan, de rivalen van de voetballers van de oevers van de Neva.

Champions League 2015-2016: wedstrijdoverzicht

Er was geen favoriet in de confrontatie tussen Benfica en Zenit: beide clubs hadden gelijke kansen om de kwartfinales van het meest prestigieuze clubvoetbaltoernooi in de Oude Wereld te bereiken. De eindstand van de eerste helft van de wedstrijd zag er vrij logisch uit - een doelpuntloos gelijkspel stond op het scorebord, wat een gelijkspel weerspiegelde.

Het eerste echte gevaarlijke moment van de ontmoeting is een snelle aanval van de Portugees in de 18e minuut, die eindigde met een schot van Pizi van gevaarlijke afstand. De bal vond, tot grote vreugde van de Russische fans, zijn weg niet in het doel van Yuri Lodygin.

"Zenith" viel grotendeels aan met scherpe passes vanuit de diepte naar Artem Dziuba, die op de rand van buitenspelpositie stond. Maar in de eerste helft van de ontmoeting leverde dit niet zijn doelpuntenresultaten op. Integendeel, de spits van het Russische nationale elftal stond drie keer in buitenspelpositie.

In de 35e minuut kregen de voetballers van de St. Petersburgse club het recht op een gevaarlijke standaard nabij het strafschopgebied van de tegenstander. De Hulk kwam naar de bal toe en schoot strak met de onderkant langs de muur. De bal passeerde niet alleen de barrière van de Benfica-spelers, maar ook het doel zelf.

De tweede helft begon met aanvallen van de gastheren, maar het eerste gevaarlijke moment van de tweede helft van de ontmoeting deed zich voor aan de poort van de Portugees. Oud-Benfica-speler Witsel trapte de bal in de 52e minuut strak van buiten het strafschopgebied. Julio Cesar redde de Portugezen.

Tot de zeventigste minuut was er een gelijkspel op het veld. Gaitans echte scoringskans veranderde alles. De kapitein van de Portugezen uit de meest voordelige positie van dichtbij kon Yuri Lodygin niet verslaan. "Zenith" had op dit moment eerlijk gezegd geluk. Vanaf de 70e minuut raakte de Russische club duidelijk fysiek verslaafd (de spelers waren niet in topvorm ten tijde van de eerste officiële wedstrijd van de voorjaarsetappe).

Het einde van de vergadering kwam in de 90e minuut. Dominico Criscito kreeg een tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Na de voor de fout toegekende vrije trap volgde een voorzet. De meest behendige in het gevecht was Jonatas, die alle Russische fans van streek maakte. “Zenith” miste de bal al in blessuretijd.

De eindscore van de wedstrijd "Benfica" - "Zenith" laat een kans voor het St. Petersburg-team om de volgende fase te bereiken, maar hiervoor moet "Zenith" "Benfica" verslaan in de tweede etappe met een verschil van twee doelen.