Recensie Van De Wedstrijd PSV Eindhoven - CSKA

Op 8 december had de Moskouse voetbalclub CSKA de laatste ontmoeting in de groepsfase van de UEFA Champions League 2015-2016. De rivalen van Leonid Slutsky's kosten waren de voetballers van het Nederlandse PSV Eindhoven.

Recensie van de wedstrijd PSV Eindhoven - CSKA

Voor de laatste zesde ronde van de Champions League 2015-2016 verloren CSKA-spelers alle kansen om zich voor de groep te kwalificeren. De derde plaats zou het "legerteam" echter vanaf de derde plaats in de lente van het Europese seizoen hebben gebracht. Een dergelijk resultaat zou CSKA in staat hebben gesteld om in de 1/16 wedstrijden van de UEFA Europa League te spelen. Om dit resultaat te behalen was het nodig om PSV te verslaan.

Moskou "CSKA" had vóór het begin van de vergadering bepaalde problemen met de compositie. Miste de wedstrijd door blessures Vasily Berezutsky (zijn plaats in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Aleksey Berezutsky), rechtsback Mario Fernandez (Kirill Nababkin kwam uit op de rechterflank) en spelmaker Roman Eremenko.

Het begin van de ontmoeting vond plaats met een klein voordeel van PSV. Het was via de flank van Nababkin dat de Nederlanders hun aanvallen keer op keer deden. Dit werkte echter niet. CSKA-voetballers lieten geen scherp tegenvoetbal zien. De afdelingen van Slutsky hadden in de eerste helft geen duidelijke scoringskansen.

Halverwege de eerste helft kwam het spel tot rust, maar de wedstrijd zelf verliep in hetzelfde ongehaaste tempo. Pas in het laatste derde deel van de rust kreeg Luc De Jung, de aanvoerder van Eindhoven, een echte scoringskans. De PSV-aanvaller kopte het einde van de service vanaf de rechterflank, maar sloeg vanuit de meest voordelige positie van enkele meters recht in de handen van Akinfeev. Het was het enige schot op doel van de 'legerpoort' in de eerste helft. In de 36e minuut reageerde Zoran Tosic met een enkel schot op doel van PSV. Na een gevaarlijke vrije trap vanaf de rechterflank spinde Tosic de bal in de verre bovenhoek, maar de doelman van de landskampioen redde zijn ploeg.

De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Oranje had een paar procent meer balbezitstatistieken, met aan beide kanten één schot op doel. De enige gele kaart kwam van CSKA-speler Pontus Wernbloom. Alleen de hoekstatistieken waren in het voordeel van het “leger” (4 versus 2).

De tweede helft begon in hetzelfde ongehaaste tempo. Het publiek zag tot die tijd geen scherpe aanvallen. Op het veld komt een machtsstrijd steeds vaker voor, wat leidde tot overtredingen van de regels met daaropvolgende waarschuwingen. In de 75e minuut barstte de wedstrijd los. Een strafschop werd toegekend aan het doel van de gastheren voor een zeer controversiële overtreding in het strafschopgebied van Eindhoven op Zoran Tosic. Sergei Ignashevich naderde de bal. De CSKA-verdediger gooide vakkundig een voetbalgranaat en een keeper in verschillende hoeken. CSKA kwam met 1-0 op voorsprong.

Na het incasseren van de bal haastten de gastheren zich onmiddellijk om zich terug te verdienen en dat wierp zijn vruchten af. Al in de 78e minuut, na de onrust in het hoofdkwartier van CSKA, stuiterde de bal naar de aanvoerder van PSV. Luc De Jung raakte van enkele meters de poorten van het “leger”. Het scorebord zorgde voor een gelijkspel.

De Nederlanders wilden graag meer scoren en hun inzet werd beloond. In de laatste tien minuten van de ontmoeting kreeg PSV-middenvelder Davey Propper een goede trap uit de vrije traplijn. De middenvelder schoot de bal vakkundig in de hoek van het doel van Akinfeev.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg Tosic de kans om zich terug te verdienen. Al binnen de vastgestelde tijd kreeg “CSKA” recht op een gevaarlijke vrije trap. De score op het scorebord veranderde echter pas na het laatste fluitsignaal.

Zo verloor CSKA met 1-2, wat de spelers van Slutsk beroofde van deelname aan Europese competities. De Eindhovenaren van PSV zullen zich nu moeten voorbereiden op de play-offs van de Champions League.