Welke Olympische Prijzen Een Aangename Verrassing Waren?

De resultaten van de Olympische Spelen in Londen, die op 12 augustus eindigden, moeten voor het Russische nationale team als zeer succesvol worden beschouwd. Na in totaal 82 medailles te hebben gewonnen, waaronder 24 gouden, 26 zilveren en 32 bronzen medailles, behaalde het Russische team vol vertrouwen de 4e plaats. En wat het totale aantal medailles betreft, liepen de Russen ver voor op de gastheren van de Olympische Spelen - de atleten van Groot-Brittannië, die alleen de 3e plaats behaalden vanwege het grote aantal onderscheidingen van de hoogste standaard.

Welke Olympische prijzen een aangename verrassing waren?

Natuurlijk is elke prijs op de Olympische Spelen zeer eervol voor zowel de atleet als het land dat hij vertegenwoordigt. Maar zelfs onder hen zijn er die als een aangename verrassing kwamen en daarom bijzonder waardevol zijn. Bijvoorbeeld, in de allereerste dagen van de Olympische Spelen, toen ons team als geheel niet erg goed presteerde, lieten Russische mannelijke judoka's uitstekende resultaten zien. Het is niet overdreven om te zeggen dat onze atleten letterlijk de judo-experts hebben geschokt en vooral de Japanners, die traditioneel erg sterk zijn in deze sport. Een bijzonder aangename verrassing waren de gouden medailles van Arsen Galstyan, Mansur Isaev en Tagir Khaibulaev.

Een onbetwistbare verrassing was het goud van Elena Lashmanova, gewonnen in hardloopwedstrijden op een afstand van 20 kilometer. Zoals de Olympisch kampioen zelf toegaf, droomde ze niet eens van zo'n succes. Alle sportcommentatoren en experts in deze sport geloofden immers dat de belangrijkste kanshebber voor de eerste plaats een andere Russische vrouw was - Olga Kaniskina. Desalniettemin kon Lashmanova in het laatste segment van deze moeilijkste afstand Kaniskina omzeilen en een Olympische gouden medaille winnen.

En natuurlijk mag het goud van het Russische paar roeiers-kajakkers Alexander Dyachenko / Yuri Postrigai op een afstand van 200 meter niet ontbreken. De Britten, van oudsher sterk in roeien, werden beschouwd als de onbetwiste favorieten in deze discipline, vooral omdat Russische atleten vrij recentelijk samen begonnen te trainen. Niettemin waren het de Russen die het goud pakten, en de gastheren van de Olympische Spelen waren uiteindelijk tevreden met alleen de derde plaats.

Ook de bronzen medaille van het Russische badmintonduo Valeria Sorokina en Nina Vislova, die het ervaren Canadese duo Alex Bruce / Michelle Lee versloeg in de wedstrijd om de derde plaats, was een aangename verrassing. En precies dezelfde indruk maakte de bronzen medaille van de loopster Ekaterina Poistogova, die de derde plaats behaalde op een afstand van 800 meter. Over deze race gesproken, de atleet verborg niet dat het erg moeilijk voor haar was. "Maar ik kon het brons bereiken, won letterlijk een paar honderdsten van een seconde aan de finish", glimlachte Ekaterina.