Wie Eindigde Als Derde Op Het WK Van

Op de voorlaatste dag van het WK in Brazilië vond de wedstrijd om de bronzen medailles van het WK plaats. De nationale teams van Brazilië en Nederland troffen elkaar in het nationale stadion Brasilia.

Wie eindigde als derde op het WK van 2014

De wedstrijd voor de gastheren van het kampioenschap begon erg slecht. Al in de 3e minuut van de ontmoeting opende Van Persie de score na een omstreden penalty. Op de replay was het duidelijk dat Silva's overtreding op Robben nog steeds buiten het strafschopgebied was. De rechter heeft daar echter niets van gemerkt. Nederland kwam op voorsprong met 1-0.

In de 16e minuut liet Blind heel Brazilië terugdenken aan de nachtmerrie in de halve finale. Door de traagheid van de verdediging van de gastheren van het kampioenschap schoot Blind Cesar van buiten het strafschopgebied neer. Maar ook in deze situatie, op het moment van de flankpass naar de Nederlandse middenvelder, vanwaar het baldakijn het strafschopgebied inging, was een buitenspelpositie zichtbaar. De stand werd 2-0 in het voordeel van de Europeanen. Dit gaf het Braziliaanse team enige schok. De Europeanen vielen na twee doelpunten vaker en scherper aan.

Pas in de tweede helft van de openingshelft konden de Brazilianen hun aanvalspotentieel demonstreren. De belangrijkste bedreigingen voor het Nederlandse doel kwamen echter pas na de spelhervattingen. Daardoor kwam Brazilië nooit tot scoren. De teams gingen op pauze met Nederland 2-0 voorsprong.

In de tweede helft probeerden de Brazilianen de situatie bij het doel van de tegenstander te laten escaleren, maar toegegeven moet worden dat er geen echte honderd procent kansen waren om het Nederlandse doel te pakken. De Europeanen gaven de bal aan de Zuid-Amerikanen, terwijl ze zelf op tegenaanvallen probeerden te spelen.

Onder de gevaarlijke aanvallen van Brazilië is de trap van Ramirez vanaf de straflijn te herkennen, maar de bal vloog langs de doellijn.

In de 68e minuut maakte de scheidsrechter opnieuw een fout in het voordeel van de Europeanen. Oscar werd neergeschoten in het Nederlandse strafschopgebied, maar de scheidsrechter repareerde de simulatie van de Braziliaan in plaats van naar een punt te wijzen. Dit moment had ook een negatief effect op het reeds ontmantelde Brazilië.

Uiteindelijk misten de Brazilianen het derde doelpunt in eigen net. Al in de gecondenseerde tijd speelde Oranje een goede combinatie op de tegenaanval, die Wijnaldum afmaakte met een rake klap.

Het eindresultaat van de wedstrijd is opnieuw een nederlaag voor Brazilië. Dit keer versloeg Nederland de gastheren van het toernooi met een score van 3-0. Hierdoor konden de Europeanen bronzen medaillewinnaars worden van het wereldkampioenschap voetbal. De gastheren van het WK 2014 bleven achter zonder kampioenschapsmedailles.