Resultaten Van De Eerste Olympische Week In Sochi

De eerste Olympische week in Sochi was veelbewogen. Volgens de resultaten van het medailleklassement neemt het Russische nationale team slechts de 8e plaats in.

Olympische medailles

In totaal wonnen Russische atleten 12 medailles, waarvan er slechts 2 van de hoogste waardigheid waren. Beide gouden medailles werden gewonnen bij kunstschaatsen: de Russen wonnen de teamcompetitie en sportparen, waar Maxim Trankov en Tatyana Volosozhar goud ontvingen.

Het Russische nationale team won hetzelfde aantal zilveren en bronzen medailles - 5. Zilver werd toegekend aan Ksenia Stolbova en Fedor Klimov in paarkunstschaatsen. In de rodelsport behaalde Albert Demchenko tweemaal het zilveren podium (in het individuele kampioenschap en in de teamestafette). Olga Villukhina won de zilveren medaille in de biatlonachtervolging. Olga Fatkulina bracht nog een zilveren medaille naar het Russische nationale team, nadat ze een afstand van 500 meter had gelopen in schaatsen.

Olga Graf won haar eerste bronzen Olympische medaille in het schaatsen, 3000 meter. Onverwacht voor Rusland waren bronzen medailles die werden ontvangen in shorttrackschaatser Viktor An en in freestyle - Alexander Smyshlyaev. Op de laatste dag van de eerste Olympische week verrukte Elena Nikitina, die de bronzen medaille in het skelet won, me. En de dag ervoor, op zijn verjaardag, klom biatleet Yevgeny Garanichev na de individuele race naar het bronzen podium.

De leidende plaats in het medailleklassement wordt nog steeds ingenomen door het Duitse nationale team, waarvan de atleten al 10 Olympische medailles hebben ontvangen, waarvan 7 goud, 2 zilver en 1 brons. De tweede plaats werd ingenomen door het Zwitserse nationale team, dat 7 prijzen won, waarvan 5 van de hoogste waardigheid. Het Canadese team sluit de top drie af met 11 medailles, waarvan slechts 4 goud.

Rusland doet ook onder voor landen als Noorwegen, de Verenigde Staten, Nederland en Wit-Rusland. Het is vermeldenswaard dat de kloof tussen deze teams niet erg groot is en dat het Russische team alle kansen heeft om zijn positie in het medailleklassement te verbeteren. Hiervoor moeten Russische atleten medailles van de hoogste waardigheid ontvangen.