De Eerste Resultaten Van De Olympische Spelen Van

De XXX Olympische Zomerspelen in Londen gingen op 25 juli van start met een slotceremonie op 12 augustus. In totaal worden 302 sets medailles gespeeld in 39 sportdisciplines in 26 sporten. Vanaf het allereerste begin van de Olympische Spelen ontvouwde zich een hardnekkige strijd, zowel in het individuele kampioenschap als in het algemene medailleklassement.

De eerste resultaten van de Olympische Spelen van 2012

De Olympische Zomerspelen worden om de vier jaar gehouden. De Olympische Spelen in Londen werden de meest representatieve in termen van het aantal deelnemers; meer dan 10.500 atleten uit 205 landen van de wereld woonden de competitie bij. Rusland wordt vertegenwoordigd door 436 Olympiërs.

Traditioneel gaat het begin van veel Olympische toernooien voor Rusland niet zo goed. De Olympische Spelen in Londen bevestigen dit patroon, vanaf 4 augustus hadden de Russen 3 gouden medailles, 16 zilveren medailles en 9 bronzen medailles. In het officieuze medailleklassement staat Rusland nog steeds op de 10e plaats. Atleten uit de VS en China strijden om de eerste plaats: Amerikanen hebben 26 gouden, 12 zilveren en 15 bronzen medailles, Chinese atleten hebben 25 gouden, 16 zilveren en 12 bronzen medailles. Het Verenigd Koninkrijk staat op de derde plaats (14/7/8), gevolgd door Zuid-Korea (9/3/5) en Frankrijk (8/6/8).

Alle drie de gouden medailles werden door judoka's naar het spaarvarken van de Russen gebracht. In het gewicht tot 60 kg nam Arsen Galstyan de hoogste trede van het podium, in het gewicht tot 73 werd de overwinning gevierd door Mansur Isaev. In de categorie tot 100 kg werd Tagir Khaibulaev de sterkste judoka ter wereld en versloeg een zeer sterke Mongoolse atleet Tuvshinbayar Naidan met een mooie worp.

Op de Olympische Spelen zijn al de eerste records gevestigd. De Zuid-Koreaanse boogschutter Im Dong Hyun behaalde de eerste plaats met een ongekende score van 699 punten. Zilver en brons gingen naar zijn teamgenoten. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps won de gouden medaille en werd de eerste atleet in de geschiedenis van deze sport die drie opeenvolgende Olympische Spelen naar de bovenste trede van het podium klom. In totaal heeft hij 19 Olympische prijzen, volgens deze indicator heeft hij de beroemde Sovjet-atleet Larisa Latynina omzeild. Het wereldrecord op het 400-metercomplex zwemmen werd gevestigd door een jonge 16-jarige Chinese vrouw Ye Shiwen.

Het hele podium in de foliewedstrijd voor dames werd ingenomen door Italianen. De Kazachse atleet Zulfiya Chinshanlo won in het gewichtheffen voor vrouwen tot 53 kg, waarbij hij een halter optilde met een gewicht van 131 kg in de clean and jerk - dit is een nieuw wereldrecord. Het Amerikaanse basketbalteam vestigde een nieuw Olympisch record door Nigeria met 156-73 te verslaan en 29 driepuntsdoelen te schieten in 46 pogingen.

Niet zonder dopingschandalen - vanwege positieve monsters verliet de Russische wielrenner Victoria Baranova de competitie. Ook de bekende Marokkaanse loper Amin Lalu en de Wit-Russische kogelslingeraar Ivan Tikhon treden niet op. Sommige atleten van het Chinese team worden ook verdacht van het gebruik van doping - sommige van hun resultaten zien er fantastisch uit.

De Olympische Spelen in Londen zijn in volle gang, dus het lijdt geen twijfel dat de Olympiërs fans meer dan eens zullen verrassen met nieuwe overwinningen en records.