Wimbledon 2013: Wie Gaat Er Winnen?

Het Wimbledon-toernooi van 2013 belooft heel spannend te worden. De regerend kampioen Roger Federer en Serena Williams zijn misschien wel de beste spelers op het gras. Meest waarschijnlijke tegenstanders: Andy Murray, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Maria Sharapova en Victoria Azarenka.

Wimbledon 2013: wie gaat er winnen?

Djokovic won dit seizoen voor de derde keer op rij het Grand Slam-toernooi in Australië. Hij heeft sinds het begin van dit seizoen geen afstand gedaan van het nummer één klassement, al miste hij wel meerdere grote toernooien. Slechts een paar weken geleden verloor hij echter in het belangrijkste gevecht - in de finale van de Roland Garros Cup van zijn eeuwige rivaal Nadal.

Rafael Nadal begon het seizoen na de Australian Open en heeft sindsdien nauwelijks meer verloren. Hij speelde dit seizoen 9 finales en won er zeven, waaronder in Frankrijk. Hij is waarschijnlijk in topvorm en ongetwijfeld in een goed humeur na zoveel overwinningen. Vorig jaar vloog hij op Wimbledon in de tweede ronde uit, dus hij wil waarschijnlijk terugwinnen.

Dit is niet het beste seizoen voor Roger Federer. Het gravelgedeelte van het seizoen, waar hij eerder inferieur was aan Djokovic en Nadal, bleef echter achter. Roger had aan de vooravond van het Londense toernooi al zijn eerste titel dit seizoen gepakt. Hij won Wimbledon 7 keer, dus ondanks een moeilijk seizoen is hij de meest waarschijnlijke kanshebber voor de overwinning.

Andy Murray is al enkele maanden herstellende van zijn blessure, dus het is nog niet duidelijk wat je van deze ervaren tennisser kunt verwachten. Medio juni had hij echter al het Queens Club-toernooi gewonnen en het is te hopen dat hij pijnloos zal kunnen spelen op de Wimbledon-banen. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat het Murray was die Federer's rivaal was in de finale van vorig jaar.

Nu gaan we verder met de dames. In deze helft van het toernooi is de Amerikaanse Serena Williams de meest waarschijnlijke kanshebber voor de overwinning - ze won hier vorig jaar, ze is het eerste racket ter wereld bij vrouwen, dit seizoen won ze 6 toernooien en heeft ze 31 van niemand verloren wedstrijden op een rij. Kan iemand Serena ervan weerhouden haar beste tennis te spelen?

Maria Sharapova is de derde nummer in het klassement, maar de laatste keer dat ze Serena versloeg was in 2004. De als tweede geplaatste, Victoria Azarenko won dit jaar de Australian Open en het Doha-toernooi, miste toen verschillende toernooien vanwege een blessure, maar is al volledig hersteld. In tegenstelling tot Maria versloeg ze Serena Williams dit seizoen al - in de finale van het toernooi in Doha. Laten we ook de als achtste geplaatste Petra Kvitova niet vergeten, die 2 jaar geleden de kampioen van Wimbledon was.