Weer Een Gouden Medaille In Bobslee Op De Olympische Spelen

Op de laatste dag van de competitie konden bobsleeders een gouden medaille winnen, waardoor het Russische team het medailleklassement won.

Russische vier winnaars

Het hoogtepunt van de laatste Olympische dag van de wedstrijd was niet alleen de overwinning van de Russische skiërs, maar ook van de bobsleeërs. De vier van Alexander Zubkov waren in staat om nog een medaille van de hoogste waardigheid te winnen, die de dertiende gouden medaille werd voor het Russische nationale team. Team bobslee competitie is een van de moeilijkste, omdat elke verkeerde beslissing de medaille kan ontnemen. De overwinning in deze sport hangt immers tegelijkertijd af van vier atleten.

Alexander Zubkov heeft al twee keer het bijgeloof weerlegd dat de vaandeldrager de Olympische Spelen niet zal kunnen winnen. Russische atleten hadden het geluk dat ze deelnamen aan hun inheemse bobsleebaan "Sanki". Ze hadden tenslotte tijd om het in te voeren. Na de eerste poging werd duidelijk dat Zubkov, Voevoda, Negodailo en Trunenkov naar Sochi waren gekomen om te winnen. Niet alle pogingen waren succesvol voor het Russische team. Dus tijdens de tweede afdaling maakten de atleten verschillende fouten, maar dit had geen grote invloed op de uiteindelijke uitlijning.

Twee teams vochten om de gouden medaille - vertegenwoordigers van Letland en Rusland. De pauzes na de derde poging waren minimaal, dus het was belangrijk voor Russische bobsleeders om hun race netjes en foutloos af te ronden. De totale tijd om de route te voltooien was 3 minuten en 40, 60 seconden. De Letse vier verloren slechts 0, 09 seconden van het team van Zubkov. Het team uit de VS schoof op naar de derde plaats.

Na opnieuw een triomfantelijke overwinning op de laatste wedstrijddag, wist het Russische team zijn eigen medaillerecord van 1976 te overtreffen. Volgens de resultaten van alle dagen van de Olympische Spelen heeft het Russische team 33 medailles.