Welke Club Won De UEFA Champions League In

De UEFA Champions League is het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs in de Oude Wereld. Elk jaar kijkt de hele sportwereld welk team de eretitel van de beste van Europa kan winnen en schrijft zichzelf in de geschiedenis van de wereldsport.

Welke club won de UEFA Champions League in 2014

Op 24 mei 2014 vond een belangrijk sportevenement plaats in het Sveta Stadion in Lissabon (Portugal). Met meer dan zestigduizend toeschouwers won de Spaanse club "Real" (Madrid) in een dramatische wedstrijd de felbegeerde trofee - de UEFA Champions Cup. Dit is de tiende Champions League-overwinning in de geschiedenis van de grote koninklijke club. Volgens deze indicator is Madrid de club met de meeste titels in Europa.

De rivaal van Real Madrid was een ander Madrid-team - Atletico. De eindscore van de wedstrijd, die de overwinning van de "creamy" markeerde, werd de afgelopen jaren de grootste in de geschiedenis van de Champions League-finale. De wedstrijd eindigde met een 4:1 nederlaag. Maar dit resultaat is geen weerspiegeling van het totale voordeel van de koninklijke club. “Real” was tot 94 minuten inferieur aan de tegenstander 0:1 en pas in een vaste tijd na een corner stuurde Sergio Ramos de bal in het doel van “Atlético”. Dus Real Madrid maakte de score in de laatste minuten van de ontmoeting gelijk, en dit stelde de geweldige club in staat om weg te komen van een nederlaag in de finale en de Champions League te winnen in 2014. In de extra tijd stuurde "Real" voor de tweede extra tijd drie ballen in het doel van de tegenstander. Gareth Bale, Marcello en Cristiano Ronaldo onderscheidden zich.

Madrid "Real" liet de hele wereld opnieuw zien dat het een van de beste teams van Europa is in het afgelopen sportseizoen. Het is dan ook geen toeval dat deze club in 2014 de winnaar van de UEFA Champions League werd.