Hoe Was De Eerste Wedstrijd Van Het Russische Nationale Team Op Euro

Het Russische nationale team speelde op de openingsdag van dit toernooi de eerste wedstrijd van het slotdeel van het EK voetbal. De wedstrijd met het Tsjechische nationale team begon in Wroclaw, Polen, drie uur na de officiële opening van Euro 2012. Het werd bekeken door bijna 41 duizend toeschouwers in het Meiski-stadion en miljoenen fans op tv-schermen thuis, in bars en fanzones.

Hoe was de eerste wedstrijd van het Russische nationale team op Euro 2012

Tijdens de eerste tien minuten van de ontmoeting waren de Tsjechische spelers actiever dan de Russen - ze hielden de bal langer vast en begonnen meteen te drukken toen ze de bal verloren. Op de 12e minuut kregen onze spelers het recht op een corner, die niet tot een scoringskans leidde, maar een stip in de chronologie werd, waarna een zeker speelvoordeel van het Russische nationale elftal werd aangegeven. En de belangrijkste aflevering in deze helft, die een paar minuten later gebeurde. Eerst onderschepte Alan Dzagoev de bal bijna in het midden van het veld, versloeg twee Tsjechische spelers en stuurde hem naar de rechterflank van onze aanval. Daarna volgde een rake pass op Alexander Kerzhakov, die op doel schoot, maar de paal raakte, en Dzagoev, die weer op de goede plek stond, schoot de bal in het net. Na een doelpunt moesten de Tsjechische spelers meer aanvallen, waardoor vrije zones in hun verdediging ontstonden. In de 25e minuut profiteerden de Russen hiervan - Roman Shirokov verbond Andrei Arshavin aan de aanval, die de bal in de aanvalslijn, Kerzhakov, stuurde. Hij kon de bal niet bereiken, maar Shirokov deed het heel goed, die al naar de schokpositie was verhuisd - de score was 2: 0. Zo bleef hij tot de rust in de wedstrijd.

De tweede daar begon met een uitwisseling van aanvallen - de Tsjechen werden gedreven door de noodzaak om terug te verdienen en onze spelers gaven de kansen die zich in dit verband voordeden niet op. Maar helaas, een van de aanvallen van de Russen werd zo succesvol onderbroken door de rivalen dat Václav Pilarzh na een lange pass bijna oog in oog met onze doelman stond. De Tsjech realiseerde het moment 100% en de score werd niet zo comfortabel voor het Russische nationale team - 2: 1. Het doelpunt inspireerde de tegenstanders en de Russen moesten veel moeite doen om hun aanvalsactiviteit te doven. Halverwege de helft slaagden ze erin om dit te doen, bovendien begonnen de spelers van beide teams moe te worden van actieve acties. Beide coaches probeerden de aanval op te frissen door na 73 minuten te wisselen en na 85 minuten nog een speler vrij te laten. In ons team verving Dick Advocaat eerst Kerzhakov door Roman Pavlyuchenko en daarna Dzagoev door Alexander Kokorin. Maar voor deze vervanger wist Dzagoev zich weer te onderscheiden - na een mislukte pass van Sergei Ignashevich kaatste de bal van de Tsjechische verdediger naar Pavlyuchenko, die hem meteen doorspeelde naar Alan, die hard en accuraat toesloeg. Na slechts 3 minuten scoorde Pavlyuchenko zelf, nadat hij een pass van Arshavin had gekregen en de Tsjechische verdediger versloeg. De eerste wedstrijd van het Russische nationale team op Euro 2012 eindigde met een score van 4: 1, waardoor de hoop van de fans op een succesvolle prestatie van het nationale team op dit toernooi werd versterkt.