Welke Plaats Nam Rusland In Het Medailleklassement Van De Olympische Spelen In Londen In?

De Spelen van de XXX Olympische Zomerspelen in Londen eindigden op 12 augustus 2012 en de laatste reeksen prijzen van het sportforum werden op dezelfde dag getrokken. In de finaletafel van het officieuze medailleklassement bleek Rusland iets lager dan de fans hadden gehoopt en de sportexperts hadden verwacht.

Welke plaats nam Rusland in het medailleklassement van de Olympische Spelen in Londen in?

Vóór de start van de spelen geloofden experts dat de Russische Olympiërs, als ze niet zouden concurreren met de onbetwiste favorieten - de Amerikanen en de Chinezen, hun plaats onmiddellijk na hen zouden innemen. Dit gebeurde echter niet - Rusland deed er lang over om van zijn plaats te komen aan het einde van de top tien leiders in het medailleklassement en nam de vierde regel in de finaletafel. Het totale aantal prijzen gewonnen door onze atleten (83) is 10 keer hoger dan het resultaat dat werd getoond op de vorige Olympische Spelen in Peking. Dit is het derde record van de Spelen in Londen, slechts zes eenheden achter de collectie die is samengesteld door Chinese atleten. In het medailleklassement wordt echter prioriteit gegeven aan de kwaliteit van de prijzen, en het Britse Olympische team heeft meer gouden eerste plaatsen dan de Russen - 29 versus 24.

Meestal beklommen onze atleten het podium - in verschillende disciplines van deze sport wonnen ze 18 prijzen, waarvan 8 goud. De op één na meeste medaillebijdrage werd geleverd door gymnasten (8 medailles), hoewel alleen Aliya Mustafina de hoogste onderscheiding kon behalen. Maar judoka's van de 5 medailles hadden drie van de hoogste standaard - de eerste acht dagen van de spelen brachten alleen de Olympiërs van deze sportdiscipline Rusland goud. En de meest vruchtbare voor de awards voor onze landgenoten was de voorlaatste, 15e dag van het forum. Op 11 augustus vestigden ze het record van de Olympische Spelen in Londen voor het aantal prijzen, waarbij ze 6 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles wonnen.

Er waren slechts 436 atleten in het Russische Olympische team, onder wie vrouwen een klein voordeel hadden - 228 versus 208. De medaillebijdrage aan het eindresultaat van het nationale team van het land werd op ongeveer dezelfde manier verdeeld - het "zwakkere geslacht" won nog 6 prijzen (44 versus 38), hoewel de score gelijk is aan gouden medailles (elk 12).

De Amerikanen wonnen het medailleklassement van de Olympische Spelen van 2012 - het Amerikaanse team heeft slechts 104 onderscheidingen, waarvan 46 de hoogste standaard hebben. Atleten van het Chinese nationale team behaalden 88 podiumplaatsen en 38 keer was het zijn hoogste trede. De Britten hebben 29 gouden medailles gewonnen en het totale aantal prijzen dat ze hebben verzameld is 65.