Copa America 2016: Een Overzicht Van De Ecuador-Peru Meeting

De confrontatie tussen de nationale teams van Ecuador en Peru in de tweede ronde van de groepsfase van Kwartet B zou voor beide teams beslissend zijn. Het waren deze teams, volgens de voorspellingen van experts, die moesten strijden om de tweede plaats in de groep waarin Brazilië speelt.

Copa America 2016: een overzicht van de Ecuador-Peru meeting

De wedstrijd tussen de nationale teams van Peru en Ecuador bleek spannend en intens te zijn. Ondanks dat de Ecuadorianen een statistisch voordeel hadden, werd de ontmoeting gehouden als een confrontatie tussen volledig gelijkwaardige teams. Ecuadoraanse voetballers hadden twee keer zoveel kans om het doel van de tegenstander te raken (18 versus 9), terwijl slechts elke derde trap van elk team de doellijn bereikte. In balbezit was het voordeel aan de kant van de Ecuadorianen (56% tegen 44%). De uitkomst van de wedstrijd wordt echter bepaald door de cijfers op het scorebord en niet door statistieken.

Al in de 5e minuut van de ontmoeting werd de score geopend door de Peruanen. Christian Cueva liet de Ecuadoraanse doelman Alexander Dominguez geen kans. In de 13e minuut wist Edison Flores de voorsprong van de nationale ploeg van Peru te verdubbelen. Na twee doelpunten leek het erop dat het Ecuadoraanse nationale elftal weinig kans had om op zijn minst enkele punten te scoren in de wedstrijd, maar voetbal is vaak onvoorspelbaar.

Ecuadoraanse voetballers begonnen zich in de tweede helft van de eerste helft actiever te gedragen, resulterend in een doelpunt van Enner Valencia zes minuten voor het einde van de eerste helft van de ontmoeting. Na een voorzet in het strafschopgebied te hebben gekregen, schoot de Ecuadoraan nauwkeurig langs de doelman van het Peruaanse nationale team, waardoor deze geen kans kreeg. De teams vertrokken voor de rust met een voorsprong van de Peruanen in één doelpunt.

De tweede helft van de ontmoeting begon met een klein voordeel van de Ecuadorianen. Dit kwam door de score op het scorebord. Het initiatief van de aanvallende spelers werd al in de 48e minuut beloond. Miller Bolaños vergelijkt de cijfers op het scorebord - 2: 2.

De rest van de wedstrijd wisten de teams het doel van de ander niet te raken, al kregen ze daar goede kansen voor. De eindstand van de wedstrijd 2:2 ziet er redelijk uit. De Peruanen begonnen goed aan de ontmoeting en de Ecuadoraanse spelers konden hun karakter laten zien en het tij van de confrontatie keren.

Volgens de resultaten van de ontmoeting behalen de spelers van Peru vier punten na twee rondes, de Ecuadorianen hebben twee punten. De kansen van laatstgenoemde om zich uit de groep te kwalificeren lijken echter meer de voorkeur te hebben, aangezien in de laatste wedstrijd van Groep B de rivalen van Ecuador het nationale team van Haïti zullen zijn en de Peruanen met Brazilië zullen spelen.