MFM-2016: Recensie Van De Wedstrijd Finland - Rusland

Op 28 december speelde het Russische jeugdijshockeyteam zijn tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap in Helsinki. De rivalen van de Russen waren de gastheren van het toernooi, die de Wit-Russen in de eerste ontmoeting versloegen met een score van 6: 0.

MFM-2016: recensie van de wedstrijd Finland - Rusland

De start van de wedstrijd was voor de Suomi hockeyers. Dat was ook wel te verwachten, want de Finnen spelen op thuisijs en zijn een van de favorieten van hun poule. Zo'n actief drukspel van het Finse nationale team heeft zijn vruchten afgeworpen. Al in de vijfde minuut van de ontmoeting kwamen de Finse hockeyers op voorsprong na een doelpunt van Sebastian Aho. Een snelle aanval van onze rivalen leidde tot een schot op doel van Georgiev, maar onze doelman deed de puck van richting veranderen, maar de Suomi-spits wachtte al op de flank op de finish, die een granaat het doel in stuurde.

Na een gemist doelpunt probeerden de Russen de wedstrijd over te hevelen naar de gasthelft. Als gevolg hiervan wisten de afdelingen van Bragin een verwijdering te verdienen. De numerieke meerderheid werd in de zevende minuut gerealiseerd door Kirill Kaprizov.

Het einde van de periode werd gekenmerkt door een nieuwe puck tegen Rusland. Toen er nog iets meer dan een minuut te spelen was voor rust, corrigeerde Fin Patrick Laine de puck in het doel na een schot vanaf de blauwe lijn. Bij de rust gingen de teams 2:1 in het voordeel van Finland.

Het Russische nationale team begon de tweede periode met drie penalty's op rij. In de eerste meerderheid vergrootten de Finse hockeyers hun voorsprong in de stand (3:1). Maar de Russen toonden karakter. Bragin's afdelingen scoorden in de minderheid en troffen vervolgens tweemaal het doel van Finland, met nog een speler. Andrey Svetlakov, Pavel Kraskovsky en Vladislav Kamenev onderscheidden zich. Maar dit waren niet alle goals in de periode. De Russen scoorden ook het vijfde doelpunt. Het doelpunt werd gescoord door Alexander Polunin. Zo brachten de Russen bij de tweede pauze van de 1: 3-score de cijfers in hun voordeel over naar het scorebord - 5: 3.

De Finse nationale ploeg begon opnieuw actief aan de laatste twintig minuten, resulterend in het vierde doelpunt tegen de Russen. Alexi Saarela onderscheidde zich. Na het gemiste doelpunt voegde het Russische nationale team aanzienlijk toe aan het spel, steeds vaker drongen de Russen het Finse nationale team naar het doel. In de 54e minuut scoorde Radel Fazleev het zesde doelpunt tegen de Finnen.

Tot het laatste fluitsignaal veranderde de score op het scorebord niet. Het Russische nationale team behaalde een moeilijke overwinning op Finland met een score van 6: 4, karakter tonend en hun vechtkwaliteiten tonend.