FIFA World Cup 2014: Hoe De Wedstrijd Kameroen - Brazilië Werd Gespeeld

Op 23 juni speelden de gastheren van het WK voetbal hun laatste wedstrijd in de groepsfase. Het nationale team van Kameroen werd de rivalen van de pentacamps in het nationale stadion in de hoofdstad van Brazilië.

FIFA World Cup 2014: hoe de wedstrijd Kameroen - Brazilië werd gespeeld

Het Braziliaanse nationale team bood de tegenstanders vanaf de eerste minuten van de wedstrijd een hoog tempo. De bal bleef praktisch niet in het midden van het veld hangen, omdat de Zuid-Amerikanen hem meteen naar de frontlinie probeerden af te leveren. De Braziliaanse voorsprong was indrukwekkend. Het resultaat was een doelpunt in de 17e minuut tegen Kameroen. Neymar, die een prachtige pass van de flank kreeg, stuurde de bal met één aanraking in de hoek van het Kameroense doel. 1 - 0 werden genomen door de Brazilianen.

Het Afrikaanse team kwam na een tegenbal tot bezinning en bedreigde meerdere keren gevaarlijk het doel van de tegenstander. Kortom, de gevaarlijke momenten aan de poort van de Brazilianen ontstonden na hoekschoppen. Bij één van deze aanvallen werd de Braziliaanse doelman Cesar gered door de doelpaal. Kameroen wist echter alsnog te scoren. In de 26e minuut won Matip een doelpunt van de Brazilianen terug. en de score werd gelijk.

Een dergelijk resultaat kon niet passen bij de gastheren van het kampioenschap. Zelfs in de eerste helft op 35 minuten maakt Neymar een dubbel en brengt zijn team naar voren. De eerste helft van de ontmoeting eindigde met de score 2 - 1 in het voordeel van Brazilië.

Na de rust veranderde de situatie op het veld niet - de Brazilianen vielen vaker aan. Al in de 49e minuut scoorden ze het derde doelpunt tegen Kameroen. Fred blonk uit. Dit doelpunt was de eerste in het WK voor de spits van het Braziliaanse elftal. Het is echter vermeldenswaard dat Fred zich op het moment van de flankservice in een controversiële positie bevond. De arbiter kon de buitenspel veilig herstellen. Maar dit gebeurde niet - Fred stuurde de bal met zijn hoofd het net in.

De Brazilianen brachten de rest van de wedstrijd vol vertrouwen door. Ze domineerden het veld en lieten Afrikaanse spelers hun doelpunt niet opfleuren. Bovendien scoorde Fernandinho in de 84e minuut nog een doelpunt. De score was verwoestend 4-1 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.

Het laatste fluitsignaal van de wedstrijdscheidsrechter boekte een zelfverzekerde overwinning voor de Brazilianen. Nu kijken fans uit naar de voortzetting van het voetbalbanket in de play-offs van het WK, waar natuurlijk ook het Braziliaanse team bij zal zijn.