FIFA World Cup 2014: Hoe De Wedstrijd Kameroen - Kroatië Werd Gespeeld

In groep B vond op het WK in Brazilië op 18 juni een wedstrijd in de tweede ronde plaats tussen de nationale teams van Kameroen en Kroatië. De stad Manaus accepteerde het spel van tegenstanders die niet langer het recht hadden om een fout te maken. Het resultaat van de wedstrijd was een nederlaag, die de kijkers van de "Amazonia"-arena met eigen ogen konden zien.

Pozor_Kameruna_

De nationale teams van Kroatië en Kameroen verloren hun eerste wedstrijden op het WK in Brazilië. De eerste verloor van de Pentacamps en de laatste van de Mexicanen. In de tweede ronde moesten de teams absoluut winnen om de strijd om de play-offfase voort te zetten.

De wedstrijd begon met aanvallen vanuit Kameroen. Lange tijd waren er echter niet genoeg Afrikanen. Al in de 10e minuut kregen ze de bal in het eigen net. Na een schitterende pass in het strafschopgebied stuurde Ivica Olic de bal in het net van de Afrikanen. Daarna kregen de Kroaten nog enkele kansen op een doelpunt, maar dat gebeurde in de eerste helft niet.

Kameroen viel zwak aan, het bleek weinig in de frontlinie. De hete Afrikaanse jongens begonnen nerveus te worden, wat resulteerde in het wegnemen van Song for Mandjukic's klap in een ongevaarlijke situatie in het midden van het veld.

De tweede helft werd volledig gespeeld met het Kroatische voordeel. Op de 48e minuut werd het tweede bal georganiseerd. Ivan Pershich onderschepte een onnauwkeurige pass van de Kameroense doelman, rende langs de flank en ging het strafschopgebied in en schoot kalm het doel binnen. 2 - 0. Nu leek Kameroen kansloos. En zo gebeurde het.

Mario Mandzukic scoorde nog twee keer (in de 61 en 73 minuten), nadat hij de finale met 4 - 0 had verslagen. Eerst scoorde de spits de bal met zijn hoofd na een corner en speelde toen bij de finish.

Kameroen kreeg in de tweede helft weinig kansen, maar die bleven onbenut. De zaak eindigde ook met het feit dat de Kameroeners op het veld bijna onderling verscheurd werden. Assu-Ekotto begon te botsen met Mukanjo. Ook moet worden opgemerkt dat de Kameroeners in de tweede helft drie rode kaarten kregen en de wedstrijd afsloten met een team van zeven.

Kroaten behalen de eerste drie punten in het toernooi. Nu wordt het lot van het verlaten van Groep B beslist voor de Europeanen in de wedstrijd tegen Mexico.