FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Ecuador - Frankrijk

Op 25 juni speelde het Franse nationale elftal hun laatste wedstrijd in de groepsfase op het WK voetbal. De rivaal van de Europeanen in Kwartet E waren de spelers van het Ecuadoraanse team.

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd Ecuador - Frankrijk

De bona van Ecuador had een overwinning of een gelijkspel nodig om de strijd in de play-offs voort te zetten. Tegelijkertijd moesten de Zuid-Amerikanen hopen op een gunstige afloop van de parallelwedstrijd tussen Zwitserland en Honduras. De Fransen, die het probleem van het bereiken van de volgende fase van het WK hadden opgelost, kwamen ver van de startopstelling op het veld. Misschien was dit de reden voor het wat vervaagde spel van de Europeanen.

De eerste helft was saai. De teams creëerden weinig gevaarlijke momenten. Toegegeven moet worden dat de Fransen superieur waren aan hun tegenstanders in het percentage balbezit, maar dat leverde de ploeg van Didier Deschamps niets op. De Ecuadorianen probeerden soms snel in de tegenaanval te gaan.

Vanaf de eerste helft herinner je je slechts twee gevaarlijke momenten op het doel van de tegenstander. Aanvankelijk schopte Pogba na een corner gevaarlijk met zijn hoofd, maar de Ecuadoraanse doelman redde zijn team en weerkaatste de klap. Ecuadorianen stoorden bij een van de aanvallen na de flankluifel de doelman van Frankrijk, maar ook toen belandde de bal niet in het doel. De Ecuadoraanse speler sloot de pass met zijn hoofd, maar het publiek zag het doelpunt nooit.

In de tweede helft herinner ik me de verwijdering van de Ecuadoraanse aanvoerder Antonio Valencia in de 50e minuut. Maar ook daarvoor, vlak na het begin van de rust, hadden de Fransen kunnen scoren, maar de paal speelde voor de Zuid-Amerikaanse doelman.

Na een voorsprong te hebben behaald, begon het Europese team met grote troepen aan te vallen, maar dit bracht het publiek niet tot vreugde van de doelpunten die ze zagen.

Het resultaat van de ontmoeting is 0 - 0. Deze cijfers op het scorebord weerspiegelen volledig de details van de wedstrijd, waarin de toeschouwers van het stadion in Rio de Janeiro weinig mooie en hoogwaardige aanvallen zagen.

De Fransen staan op de eerste plaats in Groep E met zeven punten en Ecuador gaat naar huis, want Zwitserland won de wedstrijd tegen Honduras.