FIFA World Cup 2014: Hoe Was De Wedstrijd Kroatië - Mexico

Op 23 juni, op het WK in Brazilië, eindigde de groepsfase in de groepen A en B. In het eerste kwartet van het kampioenschap was een van de belangrijke en laatste wedstrijden de wedstrijd tussen de nationale teams van Mexico en Kroatië. In de persoonlijke confrontatie van deze teams werd het lot van een ticket voor de play-offfase beslist.

FIFA World Cup 2014: hoe was de wedstrijd Kroatië - Mexico

De eerste helft kwam met een voordeel van de Kroaten. Ze hadden meer balbezit en probeerden snel aan te vallen, maar echt scherpe momenten wisten de Europeanen niet te creëren. Meestal verstoorden de Kroaten de verdediging van de tegenstander met langeafstandsaanvallen.

Midden-Amerikaanse vertegenwoordigers kozen tegenaanvalstactieken. Dat is geen toeval, want een gelijkspel zou voor de Mexicanen genoeg zijn geweest om de groep te verlaten. Met zo'n uitsplitsing kon Mexico worden toegeschreven aan de favorieten van de wedstrijd. Het was igrovkoi van deze ploeg in de eerste helft die voor twee gevaarlijke momenten zorgde aan de Kroatische poorten. Eerst, na een langeafstandsaanval van de keeper, redde de doelpaal de Europeanen, en toen ontving Peralta een prachtige pass vanuit de diepte, ging naar een rendez-vous met Pletikosa, maar gleed uit en kon de poort niet raken. De eerste helft eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De tweede helft van de bijeenkomst volgde een iets ander scenario. De Kroaten kwamen in de aanvallende acties nog minder uit de bus, en de Mexicanen leken erbij te zijn gekomen. Aanvankelijk had de scheidsrechter medelijden met Kroatië toen hij geen penalty toekende voor het spelen met een hand in het Kroatische strafschopgebied. Maar toen zegevierde het recht. In de 72e minuut na een corner schiet Rafael Marquez met zijn hoofd het doel binnen. De vreugde van de Mexicanen was zo groot dat hun hoofdtrainer, samen met de spelers, hem op het veld in de armen viel.

Daarna vielen de Kroaten volledig uit elkaar. Ze misten nog twee keer. Andres Guardado in de 75e minuut en Javier Hernandez in de 82e minuut scoorden een verwoestende score. Nu twijfelde niemand eraan dat de Mexicanen de groep zouden verlaten. De Kroaten wisten aan het einde van de wedstrijd nog één doelpunt terug te winnen, maar dat was weinig troost. Ivan Perisic scoorde in de 87e minuut het enige doelpunt tegen de Mexicanen.

De eindscore van de wedstrijd 3-1 in het voordeel van Mexico stelt de winnaars in staat om 7 punten te scoren in Groep A. Tegelijkertijd worden ze vergeleken met Brazilië, maar zijn ze inferieur aan de gastheren van het kampioenschap alleen door het verschil tussen de doelpunten scoorde en gaf toe. Brazilië komt op de eerste plaats en Mexico komt op de tweede plaats. Nu treft het Mexicaanse elftal het Nederlands elftal in de 1/8 finale.