FIFA World Cup 2014: Hoe Portugal De Laatste Wedstrijd Van Het Toernooi Speelde

Om het Portugese team te laten blijven vechten in het WK, was het nodig om Ghana met een ruime score te verslaan en te hopen dat de Duitsers de VS op een grote manier zouden verslaan. Ook de spelers van Ghana hoopten op hun overwinning, want bij een gunstige afloop van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Duitsland gingen de Afrikanen door naar de volgende fase van het toernooi.

FIFA World Cup 2014: hoe Portugal de laatste wedstrijd van het toernooi speelde

De wedstrijd tussen Portugal en Ghana begon heel levendig. Beide teams probeerden het doel van de tegenstander aan te vallen en gingen snel over het midden van het veld. Cristiano Ronaldo maakte in de 5e minuut bijna een voetbalwonder. Na een snelle aanval gooide de Portugese aanvoerder de Ghanese doelman vanaf de flank, maar de bal raakte de lat. In de 19e minuut trof Ronaldo het doel van de Afrikanen al van enkele meters met zijn hoofd, maar de doelman redde de laatste.

De Ghanese ploeg kreeg in de eerste helft eigen kansen om te scoren. Dus Gyan was niet in staat om de gevaarlijke uitgang naar de poorten van de Europeanen te realiseren. Daarna werd de beroemde voetbalregel gespeeld. Na een onvervuld moment misten de Afrikanen zelf het doel. In de 31e minuut sneed John Boyer de bal in zijn eigen doel, wat veel Ghana-fans schokte. Portugal leidt met 1 - 0.

De eerste helft eindigde met een minimaal voordeel van de Europeanen.

In de tweede helft van de meeting waren de teams ook actief bezig met het creëren van gevaarlijke momenten bij andermans doelen. In de 57e minuut scoorde de Afrikaanse aanvoerder Gyan zijn doelpunt. Na de prachtige flankservice van Asamoah stuurde Gyan de bal met zijn hoofd het net in. 1 - 1 - na zo'n score hopen de Afrikanen dat ze Portugal onder druk kunnen zetten en deze wedstrijd kunnen winnen. Inderdaad, de Ghanezen hadden even de tijd, echter in de 61e minuut stuurde de Afrikaanse speler vanaf de keeperlijn de bal langs het doel.

Het spel ging naar de laatste loting, die bij geen enkel team paste, maar de cijfers op het scorebord veranderden nog steeds. In de 80e minuut scoorde Ronaldo zijn eerste en, zo bleek later, het laatste doelpunt in het wereldkampioenschap.

De eindstand van de ontmoeting 2-1 in het voordeel van Portugal stuurt beide teams naar huis. De Portugezen haalden het Amerikaanse nationale team in wat betreft de gescoorde punten, maar het verschil tussen gescoorde en toegekende doelpunten was aan de kant van de Amerikanen. Daarom moeten we helaas voor de fans van Portugal toegeven dat de wedstrijd met Ghana de laatste was voor het Europese team in het toernooi.