FIFA World Cup 2014: Hoe Spanje De Laatste Wedstrijd Op Het WK Speelde

Op 23 juni speelde het Spaanse nationale elftal in de Braziliaanse stad Curitiba hun laatste wedstrijd op het WK voetbal. De rivalen van de ooit formidabele Spanjaarden waren het Australische team.

FIFA World Cup 2014: hoe Spanje de laatste wedstrijd op het WK speelde

Beide teams hebben alle kansen verloren om door te vechten in de play-offs, aangezien ze de eerste twee wedstrijden in Groep B van de FIFA World Cup verloren. Daarom was het spel Australië - Spanje meer een vriendelijk karakter.

Zoals verwacht kwamen de Spanjaarden het veld op met spelers die in eerdere wedstrijden weinig speeltijd hadden. Dus het publiek zag David Vilyu, Torres, Mata als onderdeel van Spanje. Het moet gezegd worden dat het deze spelers waren die het resultaat in de wedstrijd maakten.

Het balvoordeel in de eerste helft lag natuurlijk bij de Spanjaarden. Het Europese team kon echter slechts eenmaal scoren. Toegegeven, het doelpunt bleek prachtig te zijn. In de 36e minuut, na een rake pass in het strafschopgebied van de Australiërs, scoort Villa het eerste doelpunt in de ontmoeting met zijn hak. Het was een klassieker van mooi voetbal, maar het besliste niets.

De tweede helft leverde het publiek nog twee goals op. Beide goals gingen naar de poort van Australië. Eerst werd Torres in de 69e minuut met een geweldige pass naar een rendez-vous met de Australische doelman geleid. Fernando was correct. Spanje leidde met 2 - 0. In de 82e minuut scoorde Juan Mata en raakte hij van dichtbij de poort van Australië na een geverifieerde pass vanuit de diepte.

De eindstand van de laatste ontmoeting van de Spanjaarden op het WK in Brazilië is 3-0 in het voordeel van de Europeanen. Over het spel van Australië gesproken, moet worden opgemerkt dat de spelers hard hun best deden. Ze probeerden echt goed voetbal te laten zien, maar de Spanjaarden waren beter. Dit is echter weinig troost voor de Europeanen, die na de wedstrijd naar huis gaan en de finale derde plaats in Kwartet B behalen.