FIFA World Cup 2014: Hoe Het Argentijnse Nationale Team Het Toernooi Begon

Op 15 juni, tijdens de Wereldkampioenschappen in Brazilië, ging het nationale team van Argentinië de strijd aan. In het beroemde Maracanã-stadion in Rio de Janeiro ontmoetten de Zuid-Amerikanen in de eerste wedstrijd van Groep F de debutanten van het wereldkampioenschap van het nationale team van Bosnië en Herzegovina.

FIFA World Cup 2014: hoe het Argentijnse nationale team het toernooi begon

De wedstrijd begon met de aanvallende impulsen van de Argentijnen, die in de 3e minuut al een snelle bal bouwden. Messi vloog vanaf de linkerflank het Bosnische strafschopgebied in, waar Sead Kolasinac zijn eigen doelpunt maakte. De bal van de voet van de speler van de Bosniërs deinsde terug in het doel. 1 - 0 Argentinië kwam op voorsprong.

Nadat het doelpunt was gescoord, leek het erop dat het geweldige team van Zuid-Amerikanen de tegenstander volledig zou "verpletteren". In werkelijkheid is dit echter niet gebeurd. De Bosniërs hielden de verdediging kalm en niet te vergeten de scherpe aanvallen. Het moet gezegd worden dat de Bosniërs zelf kansen hadden aan de buitenlandse poorten, maar dat het de debutanten nogal wat ontbrak.

De tweede helft was een tijd waarin de Arentines de verdediging vasthielden. Bosnië en Herzegovina rende naar voren om te herstellen en creëerde gevaarlijke momenten. Soms kreeg men de indruk dat de Bosniërs de Argentijnen domineerden. Daar is niets vreemds aan, want het Bosnische team beschikt over getalenteerde en kwaliteitsvolle spelers.

De naderende impuls van de Bosniërs trof Messi onderuit, die in de 65e minuut zeer trefzeker op doel schoot. De bal ketste vanaf de lat het doel in. Argentinië komt op voorsprong met 2-0.

Daarna zetten de Bosniërs hun aanvallen voort. Als gevolg hiervan trok Vedad Ibishevich in de 85e minuut, na een indringende pass in het strafschopgebied, één doelpunt terug - 2-1.

De laatste minuten waren erg nerveus, maar Argentinië hield stand en pakte de eerste drie punten in de groepsfase, maar het spel van de Zuid-Amerikanen zorgde voor een aantal vragen over de vriendjespolitiek van laatstgenoemde op het wereldkampioenschap. De Bosniërs hebben laten zien een waardig, compromisloos team te zijn, klaar om elke rivaal te bestrijden.