FIFA World Cup 2014: Hoe Duitsland Zijn Tweede Wedstrijd Speelde Op Het WK In Brazilië

Op 21 juni was de stad Fortaleza gastheer van de tweede wedstrijd van de Duitsers in de groepsfase van de FIFA World Cup. De rivaal van het Duitse nationale team in Groep G waren de compromisloze Afrikaanse voetballers van het Ghanese nationale team.

FIFA World Cup 2014: hoe Duitsland zijn tweede wedstrijd speelde op het WK in Brazilië

Bijna 60.000 toeschouwers in het stadion van Fortaleza en een nog groter aantal voetbalfans keken naar de meest interessante wedstrijd tussen de nationale teams van Duitsland en Ghana op tv-schermen. Het spel begon levendig. De bal bleef praktisch niet in het midden van het veld hangen. Beide teams mikten vooral op de aanval op het doel van de tegenstander. In de eerste helft zag het publiek de doelpunten echter niet. Het moet gezegd dat de Duitsers in de eerste 45 minuten een lichte voorsprong hadden, maar ook Afrikaanse spelers vielen het doel van Neuer meerdere keren gevaarlijk aan. Meestal schoten de Ghanezen van buiten het strafschopgebied op doel. De teams vertrokken voor de rust met een 0 - 0 gelijkspel.

De tweede helft van de vergadering begon heel vrolijk. Eerst, in de 51e minuut, trof Mario Götze de poorten van de Afrikanen na een geverifieerde feed vanaf de flank. Goetze stootte zijn hoofd, maar de bal ketste af in de dij van de Duitser en stuiterde zo het doel in. Duitsland leidde met 1-0. De spelers van Ghana kwamen echter snel terug. Al in de 54e minuut, na een flankservice, stootte Andre Ayyu met zijn hoofd tegen de poort van de Duitsers. Nadat het doelpunt was gescoord, voerden de Afrikanen fatsoenlijk hun tempo op en probeerden gevaarlijk in de tegenaanval te gaan. De Duitsers speelden het eerste nummer. Daardoor leidde een snelle aanval van de Afrikanen in de 63e minuut tot een doelpunt. Asamoah Gyan neemt een schokpositie in en schiet precies in de verre hoek van het doel van de Duitsers. Afrikanen komen met 2-1 op voorsprong.

Het leek erop dat er een sensatie zou kunnen ontstaan in de wedstrijd, want hoewel de Duitsers scherpe aanvallen hadden, ontbraken ze nogal wat voor een doelpunt. De Duitse spelersklasse heeft echter zijn tol geëist. In 71 minuten scoort invaller Miroslav Klose zijn eerste doelpunt in het toernooi en 15 in wedstrijden op het WK. De Duitsers vergelijken de stand - 2 - 2.

Daarna kreeg Duitsland de kans om nog meer te scoren en de Ghanezen vielen gevaarlijk aan door van buiten het strafschopgebied op het doel van de Duitsers te stoten. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter zorgde echter voor een gelijkspel van 2-2.