Kwartfinales Van De FIFA World Cup 2014: Frankrijk - Duitsland

In de eerste kwartfinale van de FIFA World Cup in Brazilië ontmoetten de nationale teams van Frankrijk en Duitsland elkaar. De wedstrijd vond plaats in het beroemde stadion in Rio de Janeiro.

Kwartfinales van de FIFA World Cup 2014: Frankrijk - Duitsland

De wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland viel vooral op bij de play-offs van het huidige kampioenschap. Helaas hadden veel neutrale toeschouwers meer verwacht van de wedstrijd, die uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldeed.

Het spel kwam heel langzaam op gang. Het leek erop dat alleen de eerste minuten de spelers zo langzaam over het veld zouden bewegen, en dan zou het heldere en emotionele voetbal beginnen. Dit is echter niet gebeurd.

In de eerste tien minuten van de ontmoeting waren de aanvallen van de Fransen meer gericht op het doel van de tegenstander, maar de eerste bal belandde in het doel van de afdelingen van Deschamps. Op de 12e minuut van de standaard openden de Duitsers de score. Na een feed van Kroos vanaf de linkerflank kopte Hummels de bal het doel in. Duitsland leidde met 1-0. Dit moment zou de wedstrijd openen, maar de teams bleven te academisch en oninteressant handelen.

Onder de gevaarlijke momenten van de eerste helft van de ontmoeting kan men de aanval van de Fransen onderscheiden, toen Valbuena de score gelijk kon maken met een schot van buiten het strafschopgebied van de Duitsers, maar de doelman Neuer redde zijn team. Dit gebeurde in de 34e minuut.

Meer in de eerste helft zag het publiek geen gevaarlijke aanvallen. Bij de rust had Duitsland een 1-0 voorsprong.

De tweede helft van de vergadering verliep op dezelfde oninteressante manier. De toeschouwers zagen het felle aanvallende voetbal niet, de aanvallen van de teams ontbraken snelheid en creativiteit. Er was een gevoel dat sommigen gewoon niet wilden spelen (de Duitsers), terwijl anderen dat niet konden (de Fransen). Tegelijkertijd probeerde de ploeg van Deschamps het begin van de helft in meer balbezit te houden, maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat. De Duitsers pasten echter duidelijk in het saaie spel, omdat de score hen goed uitkwam.

Onder de gevaarlijke momenten van de tweede helft van de ontmoeting kunnen we de kans van Shyurrle op de 82e minuut onderscheiden. De Duitse spits kon alle vragen over de winnaar van de wedstrijd wegnemen, maar vanuit het strafschopgebied schoot de Duitser pal in het midden van het doel, wat de redding van de Franse doelman bepaalde.

Het Franse team had maar één kans om zich terug te verdienen. Bij de meest recente aanval schoot Benzema van dichtbij op doel. Ondanks het feit dat de impacthoek erg scherp was, moest Neuer ingrijpen en zijn team helpen.

Een minuut later klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en markeerde de eindoverwinning van de Duitsers met een score van 1 - 0. Nu verwacht Duitsland zijn rivaal van het Brazilië - Colombia-paar, en tal van voetbalfans hopen dat ze zo'n emotieloze en oninteressante wedstrijden op het Braziliaanse wereldkampioenschap.